Platform over gevels, glas & daken
Kopgevelrenovatie met Brandklasse-A bij flats in Emmeloord
Bij de langsgevels is de bestaande houtskeletbouw constructies inclusief ramen, deuren en kozijnen vervangen. Deze zijn door VM Geveltechniek geleverd, geplaatst en afgewerkt.

Kopgevelrenovatie met Brandklasse-A bij flats in Emmeloord

Een omvangrijke klus waarbij de gebouwen aan de buitenzijde volledig worden vernieuwd en toekomstbestendig gemaakt. De woningen worden goed geïsoleerd en er wordt veel aandacht besteed aan de uitstraling van de nieuwe buitenschil. De complete gevelrenovatie wordt uitgevoerd door VM Geveltechniek.

“Een mooi totaalconcept waar duurzaamheid en brandveiligheid de boventoon voeren.” Aan het woord is Roel van Vliet, bedrijfsleider bij VM Geveltechniek. Het bedrijf is gespecialiseerd in het conceptmatig uitvoeren van gevelwerkzaamheden en heeft het complete gevelbekledingstraject in eigen beheer. “Hierdoor werken we snel, zijn we flexibel en leveren we een breed aanbod aan kwalitatieve materialen en hoogwaardige gevelbewerkingen. Hiermee is de aannemer volledig ontzorgd.”

Bij de renovatie van de kopgevel van de Urkerflats in Emmeloord heeft VM Geveltechniek een compleet nieuwe schil geplaatst, uitgevoerd in Brandklasse-A2.

Een duurzaam gebouw

De flats worden all-electric uitgevoerd, met zonnepanelen en een bodem warmtepomp. Daarnaast is er bij het toekomstbestendig maken van de flats voor gekozen om de buitenschil volledig te vernieuwen. De nieuwe gevel heeft een zeer hoge Rc-waarde. De flats zijn beter geïsoleerd wat het comfort voor de bewoners vergroot. “Voor de langsgevels is er gekozen voor het vervangen van de bestaande houtskeletbouw constructies inclusief ramen, deuren en kozijnen. Deze zijn door VM Geveltechniek geleverd, geplaatst en afgewerkt. Door het toepassen van een duurzaam recyclebaar Nederlands product, voldoet het aan de huidige duurzaamheidseisen. Door slim te kijken naar de constructie, deze anders uit te voeren en de juiste bevestigingsmethodiek toe te passen -waarbij het aantal bevestigingspunten is gereduceerd- is er op het gebied van montage aanzienlijk minder overlast voor de bewoners geweest.” Van Vliet geeft aan dat bij de renovatie van de kopgevel een compleet nieuwe schil is geplaatst, uitgevoerd in Brandklasse-A2, terwijl in het Bouwbesluit Brandklasse-B werd geëist.

Veel aandacht voor brandveiligheid

Daarbij spreekt hij over het unieke concept dat voor het eerst in Nederland is toegepast: “Ruim een jaar geleden zijn wij gestart met het ontwikkelen van een kopgevel die onbrandbaar is. We hebben dit voorgedragen bij dit project en ons advies is overgenomen.” Dit nieuwe systeem heeft VM Geveltechniek in nauwe samenwerking met Rockpanel en Rockwool ontwikkeld. “De unieke combinatie van het isolatiemateriaal van Rockwool met de gevelpanelen van Rockpanel en de montageframes in RVS of aluminium door VM Geveltechniek, zorgt dat het is gekwalificeerd als Brandklasse-A2, gebaseerd op ETA en gecertificeerd uiteraard.” 

In het gevelontwerp van de kopgevels is het landschap met de verschillende jaargetijden van de Noordoostpolder op een moderne manier verwerkt.

Moderne uitstraling

Omdat de flats aan een toegangsweg richting Emmeloord staan op een beeldbepalende locatie, is er veel aandacht voor de uitstraling van de flats. Martini Architekten heeft een modern gevelontwerp gemaakt voor de kopgevel en daarin het landschap met de verschillende jaargetijden van de Noordoostpolder verwerkt. Hiermee voldoet de uitstraling aan het lokale karakter én aan de wensen en eisen van deze tijd. Van Vliet besluit: “Het is mooi om als totaalaanbieder in de gevelbouw bij te kunnen dragen aan zo’n mooi project. Door het leveren en monteren van het gevelmateriaal, maar ook het verzorgen van de logistieke voorzieningen zoals steigerwerk en kranen, ontzorgen we de aannemer. En door constructietechnisch een goed doordacht plan neer te leggen, is de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt gebleven. Zij krijgen een comfortabel, duurzaam en brandveilig gebouw en zijn tevreden met het eindresultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details