Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardige aluminium strekmetaal gevelplaten

Hoogwaardige aluminium strekmetaal gevelplaten

De oude parkeergarage in de binnenstad van Kopenhagen kon wel een update gebruiken. Dat vonden ook de heren van Orange Investment Managers uit Amsterdam. Het bedrijf beheert onder andere parkeergarages in heel Europa en laat deze waar nodig moderniseren. En voor deze specifieke parkeergarage, de Nyropsgade in Kopenhagen, benaderden zij Aluform, omdat zij onder de indruk waren van het zeer uitgebreide productengamma.

De maasopeningen moesten afgestemd worden op de ventilatie van de parkeergarage maar ook dusdanig worden vormgegeven dat de koplampen van de auto’s er niet doorheen zouden schijnen en hinder veroorzaken.

 

Nieuw jasje

In de oude situatie bestond de gevel van de parkeergarage uit gemonteerde strekmetaal platen in een stalen frame. “Voor het nieuwe jasje zijn we aan de slag gegaan met een standaardproduct en hebben die aangepast aan de wensen en eisen van de klant,” vertelt Bernhard Vellinga, Area Manager Benelux bij Aluform System GmbH & Co KG. “We hebben de mogelijkheden van het materiaal laten zien en Orange heeft op basis van een op ware grootte gemaakt gevelfragment (mock-up) door MSP en Aluform, een keus gemaakt in product en kleur. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet.”

De oude gevel van parkeergarage Nyropsgade in Kopenhagen: ook een strekmetaal gevel waarbij de wens was deze in ongeveer dezelfde hoedanigheid terug te laten komen.

 

Synergie

“Want er komt natuurlijk veel bij kijken om alles te realiseren. Daarom hebben wij MSP Dak en Wand benaderd voor het denkwerk, uitwerken, tekenen, engineren, construeren en het uiteindelijke monteren van het geheel. Ook maakten zijn een uitstekende risicoanalyse, wat enorm belangrijk is bij renovatie én een logistiek plan: het project bevindt zich tenslotte in de binnenstad van Kopenhagen.” MSP staat voor kwaliteit en is gewend samen te werken met partijen die sterk zijn in hun discipline. “Een perfecte combinatie met Aluform dus,” vult Douwe Lap aan, directeur van MSP Dak en Wand. “Orange wilde graag met Nederlandse bedrijven zaken doen die wél de mondiale ervaring en expertise hebben en waarbij andere regelgeving niet onbekend is. Dan zijn ze zowel bij Aluform als bij MSP aan het juiste adres. Om te zorgen dat wij ons konden focussen op het leveren en monteren van een hoogwaardig product, heeft Orange Investment Managers een plaatselijke projectleider aangesteld: André Dupont (V2C), die tevens als schakel tussen ons en de gemeente fungeerde en de benodigde vergunningen regelde en de afstemming met de lokale sloper voor zijn rekening nam.” Vellinga vult Lap aan: “Het is enorm belangrijk om allemaal op dezelfde frequentie te zitten qua technische inleving om zo’n project goed te doen. Dan ontstaat er een vloeiende beweging en vul je elkaar aan.”

Hoogwaardig product

Inmiddels is de gehele gevel van de parkeergarage voorzien van een prachtige aluminium strekmetaal gevel. Aluform heeft daarvoor een standaardproduct omgetoverd tot maatwerk. “Niet alleen qua afmetingen,” zegt Vellinga, “maar aangepast aan de toepassing.” Hij legt uit dat de maasopeningen afgestemd moesten worden op de ventilatie van de parkeergarage, maar ook dat voorkomen moest worden dat de koplampen van de auto’s er door heen zouden schijnen en hinder zouden veroorzaken. “En niet te vergeten moest alles geschikt zijn voor de juiste klimaatklasse. Daarom is er gekozen om geanodiseerd aluminium strekmetaal toe te passen. Belangrijk is te vermelden dat we eerst alle aluminium elementen hebben geproduceerd en pas dan in een bad hebben geanodiseerd.”

De laagdikte van 24 mu is bepalend voor de kwaliteit. Lap vertelt dat ook de achterconstructie van continu-magnelis staal en alle bevestigingsmaterialen aangepast zijn aan de maritieme omstandigheden. “We doen het allerbeste, anders doen we het niet. Dat geldt voor zowel MSP als Aluform.” Beide heren zijn trots op het eindresultaat en vooral op de samenwerking. “Het is mooi te zien dat de input en producten van Aluform, in combinatie met de wensen van de klant en de engineering van MSP tot een mooi eindresultaat hebben geleid.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details