Platform over gevels, glas & daken
Groene gevelsysteem Sempergreen ontvangt Cradle to Cradle certificaat

Groene gevelsysteem Sempergreen ontvangt Cradle to Cradle certificaat

Een Cradle to Cradle product is een ultieme vorm van duurzaamheid. Sempergreen is daarom trots om te kunnen aankondigen dat haar groene gevelsysteem, genaamd SemperGreenwall, de bronzen Cradle to Cradle certificering heeft behaald. Dit sluit aan op de missie van Sempergreen om een bijdrage te leveren aan het creëren van een groene en leefbare wereld, waarbij de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Met deze certificering toont de SemperGreenwall aan een belangrijke toegevoegde waarde te zijn aan circulaire en gezonde gebouwen. Bilfinger Tebodin heeft Sempergreen begeleid in het certificeringstraject.

sempergreenwall-indoor-kopieren

Certificering past binnen de filosofie van Sempergreen

Sempergreen werkt altijd vanuit respect voor elkaar en de natuur. Een van de kernwaarden van Sempergreen is, dat zij de verantwoordelijkheid neemt om groene oplossingen en interne processen voortdurend verder te verduurzamen, met mens, dier en milieu daarin als uitgangspunt. De Cradle to Cradle certificering voor het gehele SemperGreenwall-systeem sluit hier goed op aan. Zowel de indoor en outdoor variant van de SemperGreenwall, alsook de CompactLine vallen onder deze certificering. De toepassing van een SemperGreenwall is uitermate geschikt voor plaatsen waar weinig ruimte is voor groen, zoals in stedelijke gebied of binnentoepassingen. De beplanting neemt CO2 en fijnstof op en zorgt voor een verkoelend effect en een aangenaam (binnen-)klimaat.

sempergreenwall-outdoor-kopieren

De principes van Cradle to Cradle

Cradle to Cradle is een ontwerpfilosofie, bedacht door Michael Braungart en William McDonough, waarbij uit wordt gegaan van het principe dat afval gelijk is aan voedsel. Alle gebruikte grondstoffen en materialen dienen volledig en onbeperkt hergebruikt te kunnen worden of milieuneutraal te zijn, zonder hun waarde te verliezen. Voor het behalen van een certificaat moet worden voldaan aan strenge eisen op het gebied van materiaalzuiverheid en -herbruikbaarheid, het gebruik van duurzame energie, watermanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Cradle to Cradle proces stopt niet na behalen certificaat

Het behalen van het bronzen Cradle to Cradle certificaat voor de SemperGreenwall is geen eindstation. Iedere twee jaar vindt een hercertificering plaats. Tijdens de hercertificering is het van belang dat aangetoond kan worden dat het plan dat is gepresenteerd tijdens het certificeringsproces daadwerkelijk wordt uitgevoerd en dat er progressie wordt geboekt. Binnen de filosofie van Cradle to Cradle werkt Sempergreen daarom continue aan het ontwikkelen en verbeteren van genoemde criteria van het product, met als doel het bronzen certificaat te behouden of door te groeien naar een zilveren certificering.

cradle-to-cradle-certificaat-sempergreenwall-kopieren

Cradle to Cradle certificering levert belangrijke bijdrage binnen LEED en BREEAM

Cradle to Cradle-gecertificeerde producten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van punten in het kader van het LEED v4-beoordelingssysteem voor groene gebouwen. Door te kiezen voor Cradle to Cradle gecertificeerde producten, kunnen projecten tot twee punten verdienen binnen de categorie Materialen en Hulpbronnen Credit 4, Building Disclosure en Optimization – Material Ingredients.

Ook binnen BREEAM-NL wordt de toepassing van Cradle to Cradle Certified-producten beloond in twee verschillende categorieën. Binnen de categorie ‘Bouwmaterialen’ kunnen punten worden verdiend als de gebruikte bouwmaterialen een aanzienlijke vermindering van de impact op het milieu hebben. En binnen de categorie ‘Responsible Sourcing’ worden punten toegekend voor het gebruik van verantwoord geproduceerde bouwmaterialen.

Bekijk hier het Cradle to Cradle Certificaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details