Platform over gevels, glas & daken
Gezichtsbepalende elementen in dè  nieuwe buurt van Amsterdam

Gezichtsbepalende elementen in dè nieuwe buurt van Amsterdam

De gemeente Amsterdam en een groot aantal ontwikkelaars en aannemers zijn hard aan het werk in de Houthaven, een gebied met een rijke historie. Ooit een van de belangrijkste handelshavens ter wereld wordt nu getransformeerd tot een levendige, groene en autoluwe eilanden-wijk. Als innovatieve partner op het gebied van geveltechniek levert Facédo een gezichtsbepalende bijdrage in het project. En dat nagenoeg zonder aanwezigheid op locatie.

De Houthaven wordt een kleinschalige stedelijke buurt met smalle straatjes, veel ruimte voor groen en veel water.

 

De Houthaven wordt een kleinschalige stedelijke buurt met smalle straatjes, veel ruimte voor groen en veel water. De woningen op de zeven eilanden krijgen hooguit vier of vijf verdiepingen, wat laag is vergeleken met de rest van de IJ-oevers. De nieuwe buurt van Amsterdam wordt volledig klimaatneutraal, telt uiteindelijk ongeveer 2.500 woningen, diverse voorzieningen en bedrijfsruimtes. De gebiedsontwikkeling is al in 2010 gestart en duurt nog tot 2023. Facédo werd door diverse aannemers al in een vroeg stadium bij de gebiedsontwikkeling betrokken om zijn licht te laten schijnen op de geveldichting, in dit geval het ontwerpen, engineeren, leveren en monteren van de kozijnen voor maar liefst 600 woningen.

20.000 m2 !

Anders dan gebruikelijk worden de kozijnen niet op de bouwlocatie gemonteerd, maar onder geconditioneerde omstandigheden bij de HSB-leveranciers. “Wij komen nauwelijks op de bouw zelf, er is ook geen ruimte,” zegt Bram Leijser van Facédo. “Dat was ook de reden dat we al bij de ontwerpfase zijn betrokken om vroegtijdig te kunnen sturen op de montagemethodiek.” In totaal produceert en monteert de gevelbouwer uit Arnhem ruim vijfduizend kozijnen voor De Houthaven, variërend in afmetingen en kleur. Dat komt neer op ongeveer 20.000 m2 aan kozijnen! Leijser: “Het enige dat de kozijnen gemeen hebben is het systeemhuis. Alle kozijnen worden geproduceerd uit de profielserie RT72 van Kawneer. Het gaat om een hoogwaardig isolerend profiel, passend bij het klimaatneutrale karakter van de wijk. De diversiteit aan kleuren en afwerking van de kozijnen (vlak, verdiept, houtlook, enz.) geeft de gebouwen net dat beetje extra cachet. Zelfs per woning worden soms verschillende typen afwerkingen en kleuren toegepast.”

Alle kozijnen worden door Facédo geproduceerd uit de profielserie RT72 van Kawneer.

 

Facédo is een projectorganisatie, gespecialiseerd in het uitvoeren van allround gevelprojecten. Leijser: “Een project als de Houthaven is ons op het lijf geschreven. Gedurende het bouwtraject en de voorbereiding hierop fungeren wij als teamspeler en overleggen wij met het projectmanagement, de architect, de aannemer en de adviseurs. Wij kunnen als bouwpartner volledig onafhankelijk adviseren en een totaalproduct leveren dat geheel is afgestemd op de wensen en voorschriften. Met een totaalproduct bedoelen wij dat we, behalve de aluminium en kunststof gevelelementen, desgewenst ook de totale gevelbekleding, plaat- en zetwerk en overige aluminium, stalen of rvs onderdelen kunnen verzorgen. Hierdoor blijft het aantal leveranciers op de bouwlocatie beperkt en hoeven minder disciplines op
elkaar te worden afgestemd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details