Platform over gevels, glas & daken
Gevels bouwen voor de toekomst
Met de WICSLIDE 150 PS zet WICONA een fraai ogend schuifsysteem op de markt. (Beeld: WICONA)

Gevels bouwen voor de toekomst

Denk je aan aluminium profielsystemen, ontwikkeld voor projectbouw, welke voldoen aan de hoogste eisen qua duurzaamheid, kwaliteit en technologie, dan denk je aan WICONA. Het Duitse merk, opgericht in 1948 in Ulm, behoort tot de Noorse Hydro Group, wereldleider in aluminium. 

“Al onze nieuwe producten zijn ontworpen voor de circulaire levenscyclus en volgen de Cradle-to-Cradle-principes,” zegt Perry Hermans, countrymanager WICONA BeNeLux. “Onze recyclebare en circulaire materialen en producten zijn voorzien van EPD’s en voldoen aan internationale normen en voorschriften, zoals BREEAM, LEED, DNGB. Daarmee is WICONA dé wereldwijde referentie in technologisch geavanceerde projectoplossingen voor aluminium gevels, deuren en ramen.”

Perry Hermans, countrymanager WICONA BeNeLux: “Wij zetten koers naar toekomstgericht bouwen.” (Beeld: rechtenvrij)

Gerecycled en koolstofarm aluminium

Hermans weet te vertellen dat de bouwsector goed is voor 39% van de wereldwijde energie-gerelateerde koolstofemissies. Hij licht toe: “De CO2-voetafdruk van een gebouw bestaat uit twee fasen waarbij de gebruiksfase 72% vertegenwoordigt, terwijl de bouw- en productiefase 28% voor zijn rekening neemt. Het diepgewortelde idee van duurzaamheid wordt door WICONA ingevuld door het gebruik van gerecycled en koolstofarm aluminium van Hydro. Hydro CIRCAL is een assortiment aluminium van topkwaliteit, gemaakt met minimaal 75% gerecycled post-consumer schroot. Daarmee heeft Hydro CIRCAL een CO2-voetafdruk die tot de laagste ter wereld behoort: 2,3 kg CO2 per kilogram aluminium.”

Niet zeggen, maar doen!

“We leven in een circulaire wereld, duurzaamheid is zó enorm belangrijk. Als bedrijf zijn wij hier volop mee bezig. We zeggen het niet alleen, we doen het ook! Al onze ramen, deuren- en gevelsystemen zijn duurzaam, energievriendelijk, inbraak- en geluidswerend en multifunctioneel.” Hermans: “Hieronder een greep uit onze nieuwste producten, waarover ook meer informatie op onze site en LinkedIn te vinden is.”

De WICTEC EL EVO: een nieuwe C2C-gecertificeerde elementengevel in Hydro CIRCAL aluminium. Compleet met glas afgeleverd op de bouwplaats en daardoor snel te monteren. (Beeld: Conné van d’Grachten)

Schuifsysteem

Met de WICSLIDE 150 PS zet WICONA een fraai ogend schuifsysteem op de markt. “Dankzij uitstekende thermische isolatie, hoge luchtdichtheid en akoestische prestaties is het WICSLIDE 150 PS offset-schuifsysteem dé innovatieve oplossing om de uitdagingen van klimaatverandering aan te gaan,” volgens Hermans. “De profielen zijn geëxtrudeerd uit Hydro CIRCAL 75R aluminium.”

Hoogrendementsgevel

Om tegemoet te komen aan de trend in de markt waarbij er steeds grotere en zwaardere glaspanelen worden toegepast, heeft WICONA de WICTEC 60 NG ontwikkeld. “Een verbeterde hoogrendementsgevel, speciaal ontworpen voor grotere overspanningen en zwaardere vullingsgewichten.” Hermans vertelt dat deze gevel plaats biedt aan verdiepingshoge panelen met een gewicht tot 850 kg en een maximale vullingsdikte van 62 mm.

De WICTEC 60 NG is een verbeterde hoogrendementsgevel, speciaal ontworpen voor grotere overspanningen en zwaardere vullingsgewichten. (Beeld: WICONA)

Elementengevel

“De WICTEC EL EVO is een snel te monteren gevelsysteem voor gebouwen van elke omvang, waarbij de gevelelementen compleet worden afgeleverd op de bouwplaats,” zegt Hermans. “Doordat de kozijnen reeds voorzien zijn van glas, kunnen we just-in-time leveren, wat de doorlooptijd van een bouwproject ten goede komt. Ideaal ook bij binnenstedelijke projecten met weinig ruimte op de bouwplaats.” Dankzij just-in-time logistiek, talrijke patenten en een breed assortiment aan accessoires biedt WICONA een hoge kwaliteitsstandaard. “Met deze nieuwe C2C-gecertificeerde elementengevel in Hydro CIRCAL aluminium bouwt u aan de stad van morgen.”

Met de nieuwe verborgen glasvleugel, de WICLINE 70SG, speelt WICONA in op het feit dat glas één van de basiskenmerken van gevelontwerp in de moderne architectuur is. (Beeld: WICONA)

Verborgen glasvleugel

Tegenwoordig is glas één van de basiskenmerken van gevelontwerp in de moderne architectuur. Dus biedt WICONA nu een nieuwe verborgen glasvleugel aan: de WICLINE 70SG. “De naar binnen opengaande vleugel biedt optimaal comfort voor de gebruiker dankzij de efficiënte ventilatie en het vergrote glasoppervlak om licht maximaal door te laten.” 

“Welk product de klant ook kiest, WICONA en haar partners beheren het volledige gevelproject en zorgen voor een naadloze aanpak en vlotte samenwerking tussen architect, aannemer en ontwikkelaar. Daarbij is volop aandacht voor circulariteit en duurzaamheid,” zegt Hermans en besluit: “Hiermee nemen we onze verantwoordleijkheid en zetten koers naar toekomstgericht bouwen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details