Platform over gevels, glas & daken
Folie: voor een beter binnenklimaat of een upgrade van een gebouw

Folie: voor een beter binnenklimaat of een upgrade van een gebouw

Het wordt steeds warmer in Nederland en hoe graag we ook genieten van de zon, we willen geen last hebben van hinderlijke schittering op ons beeldscherm of verkleuring van objecten in ons interieur door UV straling. Maar bovenal willen we een optimaal binnenklimaat creëren. Met de zonwerende raamfolie, een nieuw product van 3M op basis van nanotechniek, is dat mogelijk. Naast de zonwerende raamfolie heeft het wereldwijd bekende 3M nog meer nieuwe folies voor het hoger segment ontwikkeld, zoals de gevelfolie, een high-tech onderhoudsvrije folie specifiek voor vastgoedtoepassingen.

Fred Kok is al dertig jaar eigenaar van Allround Sign-bedrijf Reclame & Design en Premium dealer van 3M folies in Nederland. Hij haakt maar wat graag aan op de ontwikkelingen die 3M met haar folies in de markt zet. Daarom is hij vorig jaar gestart met Building Wrap. Kok vertelt: “Al mijn opgedane kennis en ervaring met folies in de binnen- en buitenreclame, neem ik ook mee naar de toepassingen van folies in vastgoed, bij Building Wrap.”

Een project in Wageningen waarbij Building Wrap de bestaande gevelpanelen voorzien heeft van 3M folie. Het verschil tussen ‘voor en na’ is gigantisch

 

Zonwerende raamfolie

“Als je gaat voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, dan kies je voor 3M,” zegt Kok. Hij vervolgt: “De oude, meest toegepaste raamfolies bevatten metaaldeeltjes die de zon reflecteren, maar tevens een behoorlijk spiegelend effect teweegbrengen. Niet echt meer van deze tijd. Bovendien verstoren die metaaldeeltjes de radiografische golven en bestaat er kans op corrosievorming. Daarom ontwikkelde 3M een nieuwe zonwerende raamfolie, op basis van nanotechniek.”

Maximale lichtdoorlatendheid en warmtewering

“Met de metaalvrije, zonwerende raamfolie heeft 3M een uitstekende balans gevonden tussen maximale lichtdoorlatendheid en warmtewering. De uit maar liefst 222 lagen bestaande folie in combinatie met nanotechnologie verminderen warmte en laten het licht door.” De folie houdt bijna 50% van de warmte tegen die door het raam binnenkomt. Goed voor het binnenklimaat, gunstig voor het energiegebruik ten aanzien van airco’s en dus gunstiger voor het energielabel. Bovendien blokkeert de folie 99,9% van schadelijke UV-straling waardoor interieur en meubilair minder verschieten. En niet geheel onbelangrijk: de folie veroorzaakt geen storingen op de ontvangst van mobiele telefoons, GPS en WIFI.

Kok: “We leveren de folie in vier varianten, afhankelijk van de gewenste toepassing en met behoud van de originele uitstraling van het gebouw. Vooral bij projecten waar de warmte buiten gehouden moet worden, zoals bij kantoren, zorgcentra of scholen wordt het veel toegepast.”

Building Wrap beschikt over de 3M-Experience-Box, waarmee klanten het effect van de raamfolie zelf kunnen beleven. “Dat wordt als zeer positief ervaren door de klanten, omdat het effect direct voelbaar is.”

Fred Kok (Building Wrap) met de 3M-Experience-Box, waarmee klanten het effect van de raamfolie zelf kunnen beleven.

 

Gevelfolie

Building Wrap houdt zich daarnaast vooral bezig met het upgraden van gebouwen door middel van folies. “Vooral bij renovatieprojecten kunnen we op een eenvoudige manier bestaande gevelpanelen voorzien van de 3M Gevelfolie, waarmee het gebouw een compleet andere uitstraling kan krijgen zonder dat de gevelpanelen vervangen hoeven te worden. Een investering die zich in enkele jaren terugverdient. De gevelfolies zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen waarmee elke gewenste esthetische uitstraling gerealiseerd kan worden. Bijkomend voordeel is dat de folies nagenoeg onderhoudsvrij zijn.” Kok noemt een project in Wageningen waarbij het verschil tussen ‘voor en na’ gigantisch is. “De folie wordt aangebracht door vakkundige professionals, speciaal opgeleid door 3M, waardoor er een langdurige garantie door 3M zelf wordt afgegeven, zowel op de folie als op het aanbrengen ervan. Want als we het doen, doen we het goed,” besluit Kok.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details