Platform over gevels, glas & daken
VMRG

Façades 2021 biedt inspiratie voor kwaliteitsgevels

Overhandiging eerste exemplaar Facades 2021 kopiëren
Hans Zwaanenburg overhandigt het eerste exemplaar aan Liesbeth van der Pol, architect van het project op de cover van Façades 2021.

5 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Alle bij de VMRG aangesloten gevelbouwers hebben het VMRG Keurmerk en leveren gegarandeerde kwaliteit, waarop zij ook regelmatig gekeurd worden. 

Liesbeth van der Pol, de architect van het project dat te bewonderen is op de cover van Façades 2021, mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van VMRG directeur Hans Zwaanenburg. Liesbeth van der Pol architect/eigenaar van Dok architecten: “Woongebouw The George in Amsterdam heeft een karaktervolle gevel. Wij zijn er trots op dat deze op de cover staat van Façades 2021. Voorop zie je de aluminium entreepuien die naar boven doorlopen en de aluminium blokramen die de gevel typeren. Achterop prijken de groenstroken en glaspuien in de zuidgevel, die volledig kunnen openklappen. Bij Dok architecten staan we voor kwaliteit en blijven we tot en met de oplevering betrokken.”

Façades 2021 bestaat uit ruim 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten. 

Impressie van projecten uit Façades 2021

VMRG Keurmerk

Naast projecten is er in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze dertiende uitgave van het Façades boek staat circulariteit centraal in deze artikelen. In Nederland wordt al 94% van al het bouwaluminium gerecycled en van alle stalen kozijnen wordt in Nederland 87% gerecycled. Maar daarmee zijn we er nog lang niet. De VMRG spant zich in om de kringloop (metaal uit de gevel, weer terug in de gevel) nog beter te sluiten waardoor het positieve effect op de milieuprestatie alleen maar toeneemt. En zij werkt daarin samen met andere brancheorganisaties, met de TU Delft en draagt bij aan innovaties om uiteindelijk te komen tot een circulaire geveleconomie. 

Bij elk project in het boek staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn, jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, zodat een opdrachtgever er zeker van is dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen. 

Online versie

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was. Op de website van de VMRG zijn nog veel meer inspiratieprojecten te vinden en via de Inspiratienieuwsbrief (aanmeldingsmogelijkheid op de homepage) is het mogelijk om maandelijks op de hoogte te blijven van interessante projecten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details