Platform over gevels, glas & daken
ERP-software voor bouw

ERP-software voor bouw

De bouwsector is complex en elk bouwproject is uniek van aard. Kosten en voortgang zijn niet altijd voorspelbaar, maar ERP-systemen kunnen daarbij helpen.

In de voorbereiding op een bouwproject zijn twee factoren bijzonder interessant. De financiële kant en de tijd waarin een bouwproject kan worden geïmplementeerd. Het zijn juist deze twee factoren die specifiek de planning in de bouw een moeilijke onderneming maken. ERP-systemen kunnen helpen om de planning zo efficiënt mogelijk te maken en helpen om bestaande bronnen en processen zo optimaal mogelijk te gebruiken.

De bouwsector wordt geconfronteerd met specifieke wettelijke eisen. Het is daarom noodzakelijk om bij het selecteren van een ERP-leverancier te kiezen voor een bekend is met de branche. Hieronder staan een aantal van de meest hulpvolle functionaliteiten opgesomd. Ontdek wat ERP-software voor de bouw voor uw bedrijf kan doen.

Projectmanagement

Met een uitgebreide projectmanagementtool krijgt u eerst de mogelijkheid om alle relevante gegevens en informatie over een bepaald project op één plaats te verzamelen. Dus, voor alle deelnemers zijn altijd op de hoogte van de nieuwste informatie. Daarnaast kunnen ERP-systemen verschillende projecten tegelijkertijd verwerken, middelen plannen, projectkosten bijhouden en projectkosten dekken. Dit laatste zowel vóór het project start, tijdens en na een bouwproject.

Project planning

Digitale schema’s bieden een volledig overzicht van alle activiteiten met betrekking tot een project. Zo kunnen taken worden gecreëerd, gepland en gedistribueerd naar de beschikbare projectmedewerkers, de afzonderlijke projecten of tijdsperiodes. De voortgang van de overeenkomstige functies wordt voortdurend bewaakt en er wordt rekening gehouden met deadlines. Bovendien kan de voortgang van het project rechtstreeks worden gedeeld met lokale medewerkers via een mobiele verbinding.

Berekeningen

Project berekeningen zijn een belangrijke taak omdat de begroting aan het begin van het project moet worden nageleefd. Daarom is het raadzaam om over een ​​systeem te beschikken dat deze parameters gedurende de hele projectperiode bijhoudt.

Document management

In digitale tijden worden papieren bestanden steeds meer achterhaald. Met name de bouwsector kan profiteren van een digitale documentenbasis door alle tekeningen, contracten, documenten etc. toe te wijzen aan de juiste projecten. Deze uniforme database zorgt er ook voor dat alle betrokkenen altijd dezelfde documenten hebben, omdat alle documenten automatisch kunnen worden bijgewerkt. Daarom werkt iedereen altijd met de nieuwste versies van een document en deze kunnen overal via mobiele toegangen worden bekeken.

Werkstaten

Bouwprojecten worden traditioneel gestart met het maken van werkstaten. ERP-leveranciers met ervaring in de industrie zijn bekend met het creëren van deze staten, rekening houdend met de toepasselijke industriestandaards. Alle informatie wordt dus in het systeem geladen en correct verwerkt.

Tijdregistratie

Tijdregistratie is een ander belangrijk gebied met betrekking tot bouwprojecten. De mankracht moet constant in het oog worden gehouden, zodat een project optimaal kan worden afgehandeld. Medewerkers van het bedrijf kunnen eenvoudig hun gewerkte uren via mobiele verbindingen vastleggen en een overzicht krijgen van hoeveel is gedaan en wat nog steeds uitstaat.

Facturatie

ERP-systemen registreren alle relevante gegevens voor het maken van de factuur en verwerken deze. Dit betekent dat facturen voor alle artikelen automatisch kunnen worden gemaakt en verzonden en in hun eigen ontwerp. Bovendien kunnen de systemen ook rekening houden met kortingen, aanbetalingen, commissies of vaste prijzen en deze direct verwerken. De bovengenoemde werktijdregistratie verzendt ook alle relevante gegevens voor de voorbereiding van de factuur.

Administratie

Een ERP-systeem zal voor de administratie een grote opluchting zijn. Alle gegevens worden verzameld door de software en hoeven alleen te worden geverifieerd. Een geïntegreerd beheertool kan hierbij helpen. Op dezelfde manier kan de betalingsstatus per leverancier of klant eenvoudig worden gecontroleerd en, indien nodig, automatisch een herinnering worden verzonden.

Wilt u meer informatie over ERP, ERP software voor de bouw of een overzicht van ERP leveranciers kunt u terecht op erpoverzicht.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details