Platform over gevels, glas & daken
Energieneutraal renoveren
De beschermende schil om de gevel verhoogt het wooncomfort, zowel in de zomer als in de winter.

Energieneutraal renoveren

Warm van binnen, mooi van buiten

We staan in Nederland voor een enorme verduurzamingsopgave van de gebouwde omgeving. Het buiten-gevelisolatiesysteem Knauf SKIN biedt het beste van twee werelden. Het resulteert in een prettig en comfortabel binnenklimaat, en zorgt tegelijk voor een frisse nieuwe ‘look’ van een gebouw. Dus: warm van binnen en mooi van buiten. 

Knauf SKIN is veel meer dan een optelsom van verschillende materialen. “Het is een totaalconcept”, benadrukt Roald Blok, Market Manager Gevel bij Knauf. “Vanuit Knauf leveren we alle benodigde materialen, inclusief profielen, pluggen, schroeven, en bieden bovendien projectondersteuning. We denken mee, bij voorkeur al vanaf de eerste pennenstreep, geven advies en begeleiden tijdens de uitvoering. Verder voldoet Knauf SKIN aan alle eisen op het gebied van brandveiligheid en het systeem heeft een KOMO attest. Het is met recht een kwalitatief hoogwaardig totaalconcept.”

Knauf SKIN is veel meer dan een optelsom van verschillende materialen. Het is een totaalconcept.

Duurzame materialen

Met Knauf SKIN wordt een geïsoleerde schil om een (bestaand) gebouw gecreëerd. “Het buitengevelisolatiesysteem leent zich namelijk niet alleen voor renovatiedoeleinden, maar wordt ook veelvuldig toegepast bij nieuwbouw”, weet Blok. “Het concept wordt opgebouwd met bijvoorbeeld EPS, een kwalitatief hoogwaardig materiaal met een lange levensduur.” 

Voordelen Knauf SKIN

Het voordeel van isolatie vanaf de buitenzijde aanbrengen, is dat je hoge isolatiewaarden kunt bereiken. “Je wordt niet beperkt door ruimte van bijvoorbeeld een spouw én het kost je geen ruimte binnenshuis. Met Knauf SKIN is energieneutraal renoveren dus absoluut haalbaar en wordt direct bespaard op energiekosten.”

Afwerking

Over het EPS wordt een wapeningsmortel aangebracht waarna de eindafwerking volgt. “Doorgaans wordt gekozen voor een sierpleister, maar de eindafwerking kan ook bestaan uit minerale steenstrips of keramische tegels. En in overleg is ook een andere afwerking mogelijk binnen het totaalconcept”, verzekert Blok.

Wooncomfort

Met Knauf SKIN gaat ook het wooncomfort erop vooruit. “De wanden voelen niet meer koel en koud aan in de wintermaanden, maar blijven warmer vanwege de beschermende schil om de gevel. In de zomer daarentegen zorgt deze schil voor een aangenaam koel binnenklimaat. En niet geheel onbelangrijk verbetert Knauf SKIN ook de esthetiek van een gebouw. Je hebt de vrijheid om je woning een compleet andere uitstraling te geven. Dat resulteert veelal in een waardevermeerdering.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details