Platform over gevels, glas & daken
Energiebesparende dakplaten dankzij reflecterende coating

Energiebesparende dakplaten dankzij reflecterende coating

Met dakplaten en gevelpanelen tot 8,9% op uw energienota besparen én meer daglicht? De witte reflecterende FALK sandwichpanelen in combinatie met onze witte reflecterende dakplaten van Delft Profielen maken het mogelijk. Beide worden aan de binnenzijde voorzien van de extreem reflecterende coating, FALK Reflective White, die FALK ontwikkelde in samenwerking met Tata Steel. 

Deze unieke reflecterende coating wordt aangebracht op de binnenzijde van de FALK sandwichpanelen en de dakplaten van Delft Profielen, waardoor de wanden en het plafond in een ruimte het natuurlijk en elektrisch licht versterken. Hierdoor is een aanzienlijke vermindering van het kunstlicht mogelijk, wat een fikse besparing op de energiekosten oplevert. 

Duurzaam
FALK Reflective White is door de extreem hoge reflectiegraad een duurzaam alternatief voor de standaard RAL 9002. De glansgraad van 25 – 35% is goed voor een reflectiegraad van wel 85%! Licht dat bij een gebouw binnenvalt, wordt door de coating vanaf de wanden en het plafond weerkaatst. 

Dit zorgt voor tot 10% meer daglichtfactor in het bouwproject. Meer daglicht is niet alleen erg aangenaam voor de mens, het effect is ook nog eens duurzaam. Door de vermindering van elektrische lichtbronnen daalt de CO2- uitstoot van een gebouw met ongeveer 6-9% per jaar en de energienota tot wel 8,9%. 

Reflecterende coating
Deze uniek coating is ontstaan uit een samenwerking tussen FALK Bouwsystemen met Tata Steel en is gebaseerd op de Colorcoat® High Reflect coatinglijn. De FALK Reflective White coating is uitermate geschikt voor de binnenzijde van gebouwen waar vocht en vuil de coating op de dak- en gevelpanelen niet kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de wanden en plafonds in distributiecentra, scholen, kantoren en andere utiliteitswerken. Investeren in dak- en wandpanelen met FALK Reflective White-coating voor een gebouw van zo’n 4000 m2, waar het licht 24/7 brandt, verdient zich binnen 1,2 jaar terug. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details