Platform over gevels, glas & daken
Duurzaam, circulair en praktisch verbindingsproduct. De gamechanger voor de gevelbouw
De Isolink® F gevelverankeringen worden momenteel onder meer ingezet bij het project Porseleinen Toren en Porseleinen Hof in Delft.

Duurzaam, circulair en praktisch verbindingsproduct. De gamechanger voor de gevelbouw

Afgelopen jaar was voor Schöck het jaar van de ongekende versnelling, niet in de laatste plaats aangejaagd door het verbindingsproduct Isolink F. Juist in 2022 hebben we daarmee tempo gemaakt: de markt was op zoek naar een installatiemethode die efficiënter én praktischer zou werken. Men had behoefte aan een circulaire én demontabele oplossing, die snel te installeren is. Aan het woord is Michiel Rietveld, accountmanager bij Schöck.

Het innovatieve glasvezelcomposiet vormt volgens Rietveld feitelijk de basis voor een aantal slimme verbindingsoplossingen, met name voor de gevelbouw. “Glasvezelcomposiet is het innovatieve materiaal dat de gevelbranche gaat helpen om slankere gevels met een hoge RC-waarde te bouwen. De thermische geleiding van glasvezelcomposiet is namelijk 300x minder dan die van aluminium. Hierdoor kunnen we tot 50% slankere gevels ontwerpen zonder dat er een verlies is op de RC-waarde.”

Het Isolink F gevelanker is gemaakt van glasvezelcomposiet en kan door de droge montagemethode in iedere soort achterconstructie worden bevestigd.

Universele innovatie

In het afgelopen jaar is deze droge montagemethode verder doorontwikkeld. “We zijn hierdoor een stuk slimmer geworden in de bouw”, vindt Rietveld. “Doordat de koppeling aan onze iconische staaf universeel is, verbreedt het de inzetbaarheid van Isolink F. Dit gevelanker, gemaakt van glasvezelcomposiet kan door de droge montagemethode in iedere soort achterconstructie worden bevestigd. Deze kan met alle typen gevelsystemen, gevelbeplating, adapters en gewichten toegepast worden. Kortom, we hebben het hier over een universele innovatie!”

“Natuurlijk hebben we onderzoek gedaan naar de milieuprestaties. Dat leverde zeer goede resultaten op: alleen al in de productiefase is er 25% minder CO2-uitstoot in vergelijking met varianten in staal”, zegt Rietveld. “Ik ben er daarom van overtuigd dat Isolink F het duurzame én circulaire alternatief is om verbindingsvraagstukken in de gevelbranche op te lossen. Sterker nog: ik zie ons product als een ware gamechanger voor de gehele gevelbouw.”

De Isolink® F gevelverankeringen worden momenteel onder meer ingezet bij het project Porseleinen Toren en Porseleinen Hof. Het betreft een groot nieuwbouwproject in Delft met gevels uit wit geglazuurde gevelstenen en mat keramisch materiaal.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details