Platform over gevels, glas & daken
Dubbelzijdige tapes voor de bouwsector

Dubbelzijdige tapes voor de bouwsector

Steeds vaker wordt dubbelzijdige tape gebruikt in de bouwsector. Daar waar architectonische vrijheid, een schone werkwijze én een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk een grote rol spelen, bieden tesa-tapes vele voordelen ten opzichte van traditionele montagemethoden.

tesa® 62520 wordt onder meer gebruikt bij de montage van de glaspanelen bij de minimalistische aluminium binnendeuren

 

tesa is al ruim 125 jaar een toonaangevende fabrikant van zelfklevende product- en systeemoplossingen. Jens Emmerich, Technical Sales & Application Support bij tesa: “Door in te spelen op trends in de markt lanceert tesa regelmatig nieuwe producten. Ook zijn we bezig met doelgerichte productontwikkeling voor specifieke projecten.” Daarmee verkoopt tesa niet alleen een product, maar daadwerkelijk een oplossing met een toegevoegde waarde voor de klant: kostenbesparing, procesefficiency en milieuvriendelijkheid zijn hier enkele voorbeelden van.

Voordelen van tape in de bouw

Architecturale panelen –aluminium composiet, HPL of metalen panelen zoals toegepast in de gevelbouw– zijn permanent verbonden met de onderconstructie. Door het gebruik van tape ontstaat een verborgen, onzichtbare montage en daarmee een optimaal esthetisch ontwerp. Met tape is er sprake van een goede hechting op gladde maar ook op sterk gestructureerde oppervlakken. Er ontstaat geen schade aan het gebruikte materiaal, het vereist geen extra ondersteunend materiaal én het zorgt voor minder afval.

“Gekende namen zoals Aliplast werken met tesa producten,” zegt Emmerich. “Aliplast springt met het IDA (Interior Doors Aluminium) systeem in op de trend van minimalistische binnendeuren en -wanden die dankzij haar strakke belijningen voor een karaktervolle uitstraling zorgen.” Dries Wynendaele, R&D Manager bij Aliplast vult aan: “Voor een mooie, schone afwerking gebruiken wij de tesa® 62520 foam tape. De tapes zijn simpel, schoon en flexibel in gebruik. De snelle, homogene hechting is belangrijk voor deze toepassing en versnelt de assemblage van de glaspanelen. Doordat er geen uithardingstijd nodig is en we geen lijmresten hoeven te verwijderen, is ook de procesefficiency een stuk hoger. De prijs-kwaliteitverhouding van tesa is top, zo ook de service die tesa biedt!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details