Platform over gevels, glas & daken
Drie jaar ADLER Benelux in Heeze: positieve tussenbalans

Drie jaar ADLER Benelux in Heeze: positieve tussenbalans

In 2018 richtte ADLER, de Oostenrijkse marktleider op het gebied van houtbescherming en houtlakken, een bv in de Benelux op. Vanuit het Brabantse Heeze levert ADLER Benelux zijn producten aan klanten in Nederland, België en Luxemburg. Drie jaar na de oprichting maakt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux, een positieve tussenbalans op – en kijkt terug op de succesvolle introductie van het duurzame green assortiment.

Keur aan producten

ADLER voert een hoogwaardig en compleet assortiment aan verven, lakken en houbeschermingsmiddelen voor de houtbouw, meubelmakers, timmerindustrie en meubelproducenten. Een belangrijke pijler in het assortiment van ADLER zijn milieuvriendelijke lakken op waterbasis: meer dan twee derde van alle ADLER-producten wordt op waterbasis geproduceerd, vele daarvan met een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. Een aantal producten uit het assortiment van ADLER heeft het duurzaamheidskeurmerk Cradle to Cradle, en de Aquawood coatings voor ramen van ADLER voldoen aan alle eisen van het KOMO-certificaat. “ADLER is een pionier op het gebied van milieuvriendelijke laksystemen en houdt zich al vier decennia bezig met de ontwikkeling van hoogwaardige lakken op waterbasis”, aldus directeur Cremers. “Met deze expertise en ons veelzijdige assortiment aan kwaliteitsproducten zijn wij het juiste adres wanneer het gaat om de duurzame veredeling van hout.”

Nieuw duurzaam assortiment

Sinds kort voert ADLER het green assortiment, dat alleen bijzonder duurzame coatings bevat. Alle producten in dit assortiment worden gekenmerkt door een uitstekende ecologische balans en een laag VOC-gehalte. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. De verven en lakken worden klimaatneutraal geproduceerd op de productielocatie van ADLER in Schwaz (Tirol, Oostenrijk). De hoge duurzaamheidsstandaard wordt gegarandeerd door een objectief certificeringsproces waaraan alle green producten in het laboratorium van ADLER worden onderworpen: alleen coatings die op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en levensduur uitstekend scoren, worden in het green assortiment opgenomen.

Advies van experts

Met een consequente duurzaamheidsstrategie en een constant hoge productkwaliteit weet ADLER sinds drie jaar ook in de Benelux hoge ogen te gooien. Steeds meer meubelmakers en industriële meubelproducenten, kozijnproducenten en houtbouwbedrijven vertrouwen op de kwaliteitsproducten van ADLER. Daarvoor zorgt het zeskoppige team in Heeze. “Hier in Heeze bevinden we ons vlak bij onze klanten en kunnen we ze voorzien van uitstekende service – met kleurstalen, technisch advies en praktijkgerichte trainingen”, legt Leon Cremers uit. “We streven er immers naar onze klanten niet alleen te voorzien van hoogwaardige beschermingsmiddelen, maar willen hen ook als servicepartner in het gehele proces terzijde staan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details