Platform over gevels, glas & daken
Dit verbindingsproduct wordt dé gamechanger voor de gevelbouw
Overzicht van de ruwbouw en het gebruik van de Isolink F op meerdere plekken.

Dit verbindingsproduct wordt dé gamechanger voor de gevelbouw

Duurzaam, circulair en demontabel

“De markt heeft behoefte aan een circulaire én demontabele oplossing, die snel en gemakkelijk te installeren is”, zegt Michiel Rietveld, accountmanager voor de glasvezelcomposiet verbindingsproducten bij Schöck Nederland. Hij moet meteen lachen: “Dat is wel een hele lange functienaam. Je kunt ook zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor het vermarkten van het verbindingsproduct Isolink F.”

Rietveld legt uit dat het innovatieve materiaal glasvezelcomposiet feitelijk de basis is voor een aantal slimme verbindingsoplossingen, met name voor de gevelbouw. “De thermische geleiding van glasvezelcomposiet is 300x minder dan aluminium. Hierdoor kunnen we tot 50% slankere gevels ontwerpen zonder dat er een verlies is op de RC-waarde.”

Isolink F, het nieuwe gevelanker.

Universele verbinding

In het afgelopen jaar is de Isolink® droge montagemethode ontwikkeld. “Doordat de koppeling van onze iconische staaf universeel is, vergroot het de inzetbaarheid van Isolink F. Het nieuwe gevelanker kan met alle typen gevelsystemen, gevelbeplating, adapters en gewichten toegepast worden. Kortom, we hebben het hier over een universele innovatie!”

Detailtekening van de droge montage.

Duurzaam én circulair

“Natuurlijk hebben we onderzoek gedaan naar de milieuprestaties. Dat leverde zeer goede resultaten op: alleen al in de productiefase is er 17% minder CO2-uitstoot dan stalen varianten. Ik ben er daarom van overtuigd dat Isolink F het duurzame én circulaire alternatief is om verbindingsvraagstukken in de gevelbranche op te lossen. Sterker nog: ik zie ons product als een ware gamechanger voor de gehele gevelbouw.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details