Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Dit verbindingsproduct wordt dé gamechanger voor de gevelbouw

Veredelter_Rohbau_Isolink_Typ_F_66x66cm_RGB_72
Overzicht van de ruwbouw en het gebruik van de Isolink F op meerdere plekken.

Tekst | Jerry Helmers

Beeld | Schöck Nederland

10 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Duurzaam, circulair en demontabel

“De markt heeft behoefte aan een circulaire én demontabele oplossing, die snel en gemakkelijk te installeren is”, zegt Michiel Rietveld, accountmanager voor de glasvezelcomposiet verbindingsproducten bij Schöck Nederland. Hij moet meteen lachen: “Dat is wel een hele lange functienaam. Je kunt ook zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor het vermarkten van het verbindingsproduct Isolink F.”

Rietveld legt uit dat het innovatieve materiaal glasvezelcomposiet feitelijk de basis is voor een aantal slimme verbindingsoplossingen, met name voor de gevelbouw. “De thermische geleiding van glasvezelcomposiet is 300x minder dan aluminium. Hierdoor kunnen we tot 50% slankere gevels ontwerpen zonder dat er een verlies is op de RC-waarde.”

Isolink F, het nieuwe gevelanker.

Universele verbinding

In het afgelopen jaar is de Isolink® droge montagemethode ontwikkeld. “Doordat de koppeling van onze iconische staaf universeel is, vergroot het de inzetbaarheid van Isolink F. Het nieuwe gevelanker kan met alle typen gevelsystemen, gevelbeplating, adapters en gewichten toegepast worden. Kortom, we hebben het hier over een universele innovatie!”

Detailtekening van de droge montage.

Duurzaam én circulair

“Natuurlijk hebben we onderzoek gedaan naar de milieuprestaties. Dat leverde zeer goede resultaten op: alleen al in de productiefase is er 17% minder CO2-uitstoot dan stalen varianten. Ik ben er daarom van overtuigd dat Isolink F het duurzame én circulaire alternatief is om verbindingsvraagstukken in de gevelbranche op te lossen. Sterker nog: ik zie ons product als een ware gamechanger voor de gehele gevelbouw.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Dirk Mulder

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details