Platform over gevels, glas & daken
‘De window in a box’ nu ook als daklicht
Plaatsing en glasmontage gaat uiterst snel en eenvoudig met de juiste hulpmiddelen. (Beeld: WINDOX – Uitvoerder: Depa Ramen nv – Ref.: D.E & T.K – Eksaarde)

‘De window in a box’ nu ook als daklicht

Het was Bart de Paepe van WINDOX die hiervoor in 2018 een EPB-conform en bouwknopen-aanvaarde oplossing wist uit te werken.

Jan De Paepe (broer van Bart) vertelt: “Samen met diverse studiebureaus werd de WINDOX-gevelbox uitgewerkt. Ondertussen zijn we een honderdtal succesvol geleverde WINDOX-boxen verder en zet Windox de logische volgende stap.” Op de laatste Polyclose beurs te Gent, werden de prefab vlakke daklichten op de markt geïntroduceerd. De Paepe legt uit dat alle voordelen van de prefab raamboxen zijn doorgetrokken naar de vlakke daklichten. “Het is de slankste constructie op de markt maar bovenal compleet maatwerk naar wens van de klant.”

Ideaal is als er geen opstanden voorzien zijn en WINDOX vooraf aan de dakdichting kan geplaatst worden. (Beeld: WINDOX – Uitvoerder: Depa Ramen nv – Ref.: D.E & T.K – Eksaarde)

Prefab daklichten

Natuurlijk licht in de woning is essentieel voor een ideale leefomgeving en daarbij zijn vlakke daklichten de ideale oplossing. Architecten zijn constant op zoek naar visuele perfectie en een strak design. Dat principe vertaalde WINDOX van de prefab erkerramen lineair door naar zijn prefab vlakke daklichten. Zo zijn er in de vlakke daklichten geen profielen of randen zichtbaar, hiermee krijgt de architect ook werkelijk waar deze initieel naar op zoek was: een slank en strak design waar je zonder obstakels door naar buiten kijkt. “We zijn er in geslaagd om zowel een perfecte EPB-aanvaarde uitvoering en minimale uitstraling te combineren zonder dat dit ten koste gaat van één van de twee.”

Eenvoudige montage

De prefab maatwerkoplossing kan snel en eenvoudig geplaatst worden. “De meest budgetvriendelijke en meest energetische uitvoering is die waarbij er geen opstanden rond de daklichtopeningen voorzien worden. De opstand zit dan mee voorzien in de constructie van ons WINDOX prefab element, waardoor de plaatsing van de finale dakdichting onmiddellijk kan aansluiten op de plaatsing van de WINDOX-daklicht(en). Dit maakt dat de oplevering van het totale dakvlak niet alleen sneller maar ook met minder betrokken partijen gerealiseerd kan worden. Is er wel een opstand voorzien voor het daklicht, dan is dat geen probleem. Het impliceert naast een omgekeerde planning waarbij dat de WINDOX-daklicht(en) pas na de dakdichting kunnen worden geplaatst, tevens dat er extra handelingen nodig zijn om nadien de waterdichtheid te kunnen garanderen.”

Maatwerk binnen de richtlijnen

Net als de gevelboxen zijn ook de daklichten verkrijgbaar in diverse maten en gewichten. “Mits deze vallen binnen enkele ontwerprichtlijnen,” stelt Bart De Paepe. Hij doelt op een maximale lengte van 6.000 mm. De diepte wordt bepaald door de gekozen glassamenstelling. “In alle gevallen proberen we te streven naar een situatie met één ruit.” 

Ook geschikt voor schuine dakvlakken

De WINDOX vlakke daklichten kunnen ook toegepast worden in schuine dakvlakken. “Ze worden dan zodanig opgebouwd dat ze in hetzelfde vlak komen te liggen als de dakbedekking. Architecten zijn niet ongevoelig voor de optimale esthetiek die hiermee bereikt wordt.” De WINDOX-daklichten zijn ook perfect te combineren met buitenzonwering, een absolute meerwaarde voor het wooncomfort.

Grote daklichten – geen probleem voor WINDOX. (Beeld: WINDOX – Uitvoerder: Depa Ramen nv – Ref.: D.E & T.K – Eksaarde)

Breder de markt in

Het Belgische URSUS is de exclusieve dealer voor het totale WINDOX-gamma in de Benelux. Als partner van ramen- en deuren professionals, zet URSUS zich breder in de markt als dagkantspecialist. “Wij ontwikkelden verschillende dagkantsystemen onder de productnaam Roundal. Een compleet gamma waarmee voor elke mogelijke bouwsituatie een oplossing voorhanden is voor het waterdicht en correct afwerken van de slagen van de kozijnen. WINDOX is de perfecte aanvulling op ons Roundal-gamma van dagkantenbekleding en hiermee bieden wij nu voor élke vraag een oplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details