Platform over gevels, glas & daken
De baksteen als kunstwerk

De baksteen als kunstwerk

Na een meer dan succesvol 2019 gaat Nelissen Steenfabrieken voort op hetzelfde innovatieve elan in 2020. Het familiebedrijf plaatste zijn vernieuwingsdrang letterlijk in de kijker met een nieuw state-of-the-art hoofdkantoor met showroom waar de bezoeker de baksteen als kunstobject ontdekt in zowel de echte als de virtuele realiteit. Ook tijdens GEVEL 2020 zet Nelissen Steenfabrieken de baksteen in de spotlights.

Het is de vierde generatie van het familiebedrijf Nelissen Steenfabrieken menens. Vier jaar geleden namen Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen de fakkel over van de derde generatie. Kort na de wissel van de wacht deden de nieuwe CEO’s een investeringsplan uit de doeken ter waarde van maar liefst 35 miljoen euro. Met de opening van een state-of-the-art kantoorgebouw en een experimentele showroom naar een ontwerp van Architectengroep PSK en UAU collectiv treedt Nelissen Steenfabrieken in 2019 resoluut op het voorplan als dé voorloper in de baksteenbranche.

De nieuwe showroom bevat een museale route waarbij de bezoeker de baksteen als kunstobject ontdekt in zowel de echte als de virtuele realiteit.

 

“Innovatie, co-creatie én duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van zowel het interieur als het exterieur van ons nieuwe hoofdkwartier,” klinkt het bij de drie CEO’s. “Een atrium volledig uitgevoerd in onze meermaals gelauwerde Dubio-steen, kunstige claustra’s en zelfs steenstrips gelijmd op een grote glaspartij: we tonen met dit gebouw dat alles kan met baksteen, zolang je met de juiste mensen samenwerkt. Daarom hechten we veel belang aan co-creatie.” Het nieuwe gebouw huisvest digitale experimenteerruimtes voor ontwerpers, een Experience room met een groot gebogen 180°-scherm en vergaderzalen die gereserveerd kunnen worden voor project- of andere besprekingen. “De vernieuwde site zal fungeren als facilitator voor creatievelingen die samen met ons de bouwsector op duurzame wijze vooruit willen helpen,” aldus de bestuurders.

De nieuwe showroom bevat een museale route waarbij de bezoeker de baksteen als kunstobject ontdekt in zowel de echte als de virtuele realiteit. “We combineren de tastbare showroom, zoals iedereen ‘m kent, met de immer vooruitstrevende digitale wereld,” aldus de CEO’s. “De bezoekers worden ondergedompeld in een digitaal getinte customer experience journey. Aan de hand van een app doorlopen ze de showroom en kunnen ze hun favoriete stenen aanduiden, zowel in de app als op touchscreens. Die favorieten tonen we aan het einde van een bezoek in de Experience Room. Op een groot 180°-scherm wordt de steenselectie van de bezoeker toegepast op een typewoning naar keuze om het geheel zo aanschouwelijk mogelijk te maken. Eens op de parking zit alles in de mailbox van de bezoeker zodat hij thuis rustig zijn bezoek nog eens kan overlopen.”

Voor architecten biedt de nieuwe showroom het neusje van de zalm op het vlak van creativiteit. “In de stenotheek staat een werktafel gecombineerd met een groot scherm. Als een architect een steen op de tafel legt, wordt deze gescand aan de hand van een RFID-tag. Zo kan hij verschillende stenen op tafel leggen en virtueel nieuwe mixen creëren die hij op het scherm te zien krijgt en naar zichzelf kan sturen. Uniek in de sector. Onze stand op GEVEL 2020 vertegenwoordigt onze showroom op schaal. Ook hier verrassen we bezoekers en architecten met de nieuwste technologieën waarbij de baksteen tot kunstwerk wordt verheven.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details