Platform over gevels, glas & daken
Coaten, poedercoaten en thermisch isoleren van aluminium profielen
Poedercoaten bij IJdema.

Coaten, poedercoaten en thermisch isoleren van aluminium profielen

IJdema Coating en Thermal Breaks: twee bedrijven die complementair aan elkaar zijn. Ze willen hun klanten in de aluminium verwerkende industrie zo optimaal mogelijk bedienen en trekken gezamenlijk op in dat proces. Beide bedrijven zijn onderdeel van De Intal Groep, maar werken vanuit hun eigen locaties aan mooie opdrachten.

Als we Rick Neefjes, bedrijfsleider bij zowel IJdema Coating als Thermal Breaks, naar de overeenkomsten vragen, is het antwoord snel gegeven: “We willen onze klanten ontzorgen, vinden een goede communicatie daarbij belangrijk, kunnen snel schakelen, zijn prijstechnisch interessant en leveren een uitstekende kwaliteit. Verder zijn we vooral een waardevolle aanvulling op elkaar. Door het gecombineerd aanbieden van zowel thermische isolatie als poedercoating, ontstaat er een unieke marktpositie waarbij klanten optimaal ontzorgd worden.”

Rick Neefjes, bedrijfsleider bij zowel IJdema Coating als Thermal Breaks.

Expert in natlakken en poedercoaten

IJdema Coating (bestaande uit IJdema Coating en IJdema Poedercoating) is van oorsprong een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in natlakken en poedercoaten van onder andere staal en aluminium. “Dat doen we binnen een groot aantal sectoren, waarbij gevelbouw onze grootste afzetmarkt is”, vervolgt Neefjes. Met een team van zo’n dertig mensen, die veelal decennialang bij IJdema werken, is er veel kennis en ervaring in huis. “Het werken met veel aandacht, nauwkeurigheid en plezier zie je echt terug in de hoogwaardige kwaliteit van de producten die we afleveren”, vindt Neefjes. “We behandelen voornamelijk aluminium profielen voor gevelbouwers. Zo poedercoaten we alle aluminium profielen van Intal. En we bedienen diverse andere klanten met onze diensten op het gebied van natlakken en poedercoaten. Alle processen bij IJdema voldoen aan de hoogste normen. Op het gebied van kwaliteit zijn wij ISO 9001 gecertificeerd en ons ISO 14001 certificaat toont aan dat wij actief maatregelen treffen om continu onze milieuprestaties te verbeteren. Onze poedercoating is Qualicoat Seaside gecertificeerd en voldoet aan de NEN-EN 1090 norm voor CE-markering.”

Thermal Breaks kan een belangrijk verschil maken bij het inrollen van profielen die Schüco-verwerkers los aangeleverd krijgen.

Specialist in thermisch isoleren 

Thermal Breaks is bij uitstek de partner voor aluminium profielisolatie, ook wel thermisch onderbreken of thermisch isoleren genoemd. “Hier werken we met een jong en ambitieus team van zo’n tien mensen, die allemaal erg goed zijn in wat ze doen”, zegt Neefjes. “Aan de hand van de nieuwste technieken en machines helpen we al jaren naar alle tevredenheid diverse klanten zoals gevelbouwers, verwerkers van boot- en caravanramen en overheaddeuren.” Er zijn verschillende isolatietechnieken om aluminium profielen te isoleren, zoals giet-isolatie en inrollen. Neefjes benadrukt dat Thermal Breaks de enige partij in Nederland is die aluminium profielen isoleert door middel van een polyurethaan-gietharskern. “Dat maakt ons uniek. Het is echter ook mogelijk om aluminium profielen te laten isoleren met een meer buigzame, elastische kern, waardoor de profielen bij een latere bewerking nog te buigen zijn.” Voor de gevelbouw -net als bij IJdema de grootste afzetmarkt- verzorgt Thermal Breaks het inrollen van aluminium profielen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Aluroller Evo, dé marktleider onder de inrolmachines, om tot de zeer hoge kwaliteit te komen. “De machine heeft bovendien een hoge productiviteit, waardoor we deze vorm van thermisch isoleren tegen een lage prijs kunnen aanbieden. Uitermate interessant voor partijen met een eigen profielsysteem (zoals Intal) of partijen die met het Schüco systeem werken.” Neefjes ziet mooie kansen binnen de markt van de gevelbouwers: “Schüco-verwerkers krijgen de profielen los aangeleverd en moeten die vervolgens nog (laten) inrollen. Thermal Breaks kan daar een belangrijk verschil in maken door dit snel en vakkundig te doen. Bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de profielen na het inrollen te laten poedercoaten bij IJdema, waardoor er extreem korte levertijden gerealiseerd kunnen worden.”  

Thermisch isoleren bij Thermal Breaks.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details