Platform over gevels, glas & daken
Biobased gevelbekleding uit 100% restafval

Biobased gevelbekleding uit 100% restafval

DBP Siding circulaire biobased gevelbekleding uit 100% restafval biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gevelbekleding. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Circulair en biobased: DBP Siding gevelbekleding wordt gemaakt van Compodeen WFC, een circulair biobased composiet bestaande uit 70% houtvezel en 30% polypropyleen (PP). Het is gemaakt van 100% restafval, waardoor het een duurzame en milieuvriendelijke keuze is. De houtvezels zijn onder andere afkomstig uit PEFC gecertificeerde reststromen van de houtindustrie en uit ongelakt sloophout ook wel A-hout genoemd. Het aandeel PP komt uit het PMD restafval wat u en ik aanbieden aan de afvalverwerker. Beide afvalstromen worden geupcycled en samengebracht om er gevelbekleding van te maken. Dit maakt DBP Siding tot een unieke circulaire biobased gevelbekleding.

Weerbestendig: DBP Siding gevel-bekleding is weerbestendig en vrij van milieubelastende additieven. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden zonder risico op degradatie en is daarom zeer geschikt voor gebruik in de bouw-
en gevelindustrie.

Natuurgetrouwe tinten: DBP Siding gevelbekleding is verkrijgbaar in zeven verschillende natuurgetrouwe tinten en kent tevens een natuurgetrouwe vergrijzing net als hout. Dit betekent dat er voor elk project wel een geschikte gevelbekleding te vinden is.

Duurzaamheid: Door te kiezen voor DBP Siding circulaire biobased gevelbekleding draagt u bij aan een duurzamere wereld. Het gebruik van restafval als grondstof vermindert de afvalproductie. Het gebruik van biobased materialen vermindert de CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele gevelbekleding. Omdat DBP Siding meermalig herbruikbaar is, blijft CO2 met gemak minstens 100 jaar opgeslagen en is er volgens het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) sprake van permanente CO2-opslag.

Certificering: De gevelbekleding van DBP Siding is KOMO gecertificeerd en voldoet aan brandklasse D.

Kortom, DBP Siding circulaire biobased gevelbekleding biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele gevelbekleding. Het is circulair, biobased, weerbestendig, onderhoudsarm, verkrijgbaar in natuurgetrouwe tinten en duurzaam. Door te kiezen voor DBP Siding gevelbekleding draagt u bij aan een duurzamere wereld en kunt u tegelijkertijd genieten van een mooie en functionele gevel. Vraag vrijblijvend kleursampels op.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details