Platform over gevels, glas & daken
Baanbrekend: koolstofneutrale siliconen verlagen CO2-footprint van gevels
De introductie van het koolstofneutraliteits-programma voor DOWSIL™ siliconen voor gevels van gebouwen zorgt voor een ware evolutie in koolstofneutraliteit van siliconen.

Baanbrekend: koolstofneutrale siliconen verlagen CO2-footprint van gevels

Dow introduceert een nieuwe range aan koolstofneutrale siliconen voor toepassing in structurele beglazing, isolatieglas en als afdichtingskit. Deze baanbrekende innovatie maakt het mogelijk om met meer vrijheid te ontwerpen en tegelijkertijd de milieu-impact te verlagen. 

Dow Building Science zet zich sterk in om de ecologische voetafdruk te verkleinen en klimaatverandering aan te pakken.

Volgens de World Green Building Council is de bouwsector verantwoordelijk voor ongeveer 39 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dit omvat zowel de ‘belichaamde’ koolstof (in bouwproducten opgenomen tijdens productie) als de koolstof die wordt gegeneerd tijdens de bouwactiviteiten. Weliswaar vraagt de productie van Dow’s siliconen de nodige energie, het gebruik van deze producten behoeft nauwelijks energie in toepassingen zoals geprefabriceerde gevelelementen en glasisolatie. Ook dat helpt al om de energie-efficiëntie van gebouwen aanzienlijk te verbeteren. Bovendien zorgt hun bewezen duurzaamheid ervoor dat de geïsoleerde gebouwschil meer dan 50 jaar meegaat. De energie- of koolstofverhouding voor siliconenkitten bespaart tot 20 keer meer energie dan nodig is om ze te produceren voor isolatieglas, volgens de Global Silicones Council.

Met de koolstofneutrale siliconen daarentegen gaat Dow nog een stap verder. In deze producten wordt de koolstof die nodig is om de siliconenpolymeren te produceren, letterlijk de bouwstenen van de producten, tot nul gereduceerd. Het is met recht een baanbrekende innovatie. “De introductie van het koolstofneutraliteitsprogramma voor DOWSIL™ siliconen voor gevels van gebouwen zorgt voor een ware evolutie in koolstofneutraliteit van siliconen”, zegt Markus Plettau, Dow’s wereldwijde segmentleider voor gevels van gebouwen. “In lijn met de inspanningen van de industrie om klimaatneutrale gebouwen te ontwikkelen en zo de CO2-uitstoot te verminderen, loopt Dow voorop in het verminderen van de aanwezige koolstof in bouwmaterialen.”

Plettau is ervan overtuigd dat siliconen de technologie bij uitstek zal blijven in de bouw en constructie. Niet alleen vanwege de prestaties op de lange termijn en de gunstige ecologische voetafdruk, maar ook omdat het gebouwen voorziet van verbeterde prestaties ten aanzien van energie en broeikasgasemissies. “Het koolstofneutraliteitsprogramma voor DOWSIL™ siliconenmaterialen is niet alleen een voordeel voor architecten, bouwers en eigenaren van gebouwen, maar ook een sleutel tot het bereiken van een aanzienlijke en voortdurende koolstofreductie door middel van geïntegreerde ontwerpoplossingen. Dat maakt dat professionals met meer vrijheid kunnen ontwerpen, maar desondanks de milieu-impact in de engineering verlagen”, voegt Plettau toe.

Ondersteund met de PAS 2060-verificatie, die internationaal wordt erkend voor organisatorische koolstofneutraliteit, zullen de koolstofneutrale siliconen van Dow bijdragen aan extra certificeringspunten voor groen bouwen. Elk product heeft bovendien een Environmental Product Declaration (EPD) die transparante en vergelijkbare informatie geeft over de milieu-impact van deze producten gedurende de levenscyclus. 

Dow Building Science zet zich sterk in om de ecologische voetafdruk te verkleinen en klimaatverandering aan te pakken. Naast koolstofneutrale siliconen blijft Dow innovatieve en duurzame oplossingen ontwikkelen voor de bouw- en inframarkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details