Platform over gevels, glas & daken
Automatisering in de gevelbranche
E·R·Plus integreert met het grootste gemak met de andere toonaangevende softwareproducten binnen de gevelbouwsector.

Automatisering in de gevelbranche

De beschikbaarheid van digitale informatie is essentieel in een moderne werkomgeving. Het zorgt ervoor dat afstanden worden verkort en vragen overbodig zijn. Tegelijkertijd wordt het foutpercentage aanzienlijk verminderd, de efficiëntie in de planning verhoogd en gaat de kwaliteit er fors op vooruit. Aan het woord is Mauries Boley van ASteQ, leverancier van E·R·Plus software. Een dedicated ERP fungeert volgens hem als de verbindende schakel en bewaakt zowel de logistiek als het procesverloop.

ASteQ is een dochteronderneming van T.A. Project uit Duitsland, die met de eigen ontwikkelde E·R·Plus software tot de toonaangevende IT-bedrijven voor ERP-oplossingen op het gebied van metaal-, gevel- en staalconstructies behoort. ASteQ verzorgt de implementatie, training en support van E·R·Plus in de Benelux. “De functies voor human resources, financiële en materiele middelen die binnen E·R·Plus zijn geïntegreerd, vormen de basis voor een perfecte interactie tussen alle bedrijfsprocessen,” zegt Boley. “Koppelingen met andere toonaangevende softwareproducten binnen de gevelbouwsector zorgen daarbij voor een vergaande gegevensuitwisseling. Denk hierbij aan calculatiesystemen als LogiKal en SchüCal en CAD-systemen als HiCad en ATHENA.”

E·R·Plus draait volledig in de cloud. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om informatie op elke locatie te kunnen bewerken of overhevelen.

Mobiliteit

E·R·Plus draait volledig in de cloud. “Mobiliteit is voor ons een heel belangrijk punt,” vervolgt Boley. “Het geeft gebruikers van onze software de mogelijkheid om informatie op elke locatie te kunnen bewerken of overhevelen. Van (thuis)kantoor naar de werkvloer of van de werkvloer naar medewerkers op de bouwplaats en uiteraard vice versa. Corona en thuiswerken was dan ook totaal geen issue voor onze gebruikers. Het is altijd en voor iedereen duidelijk wat de status is van een project of onderdeel. Alles wordt real-time genoteerd in het ERP-systeem, waardoor de informatie altijd up-to-date is. Daarnaast werken we met specifieke apps per afdeling die de verschillende delen van een bedrijfsproces reflecteren. Veel bedrijven vinden het prettig dat medewerkers gerichte informatie krijgen in plaats van een tool waar alles in staat en waarin ze zelf op zoek moeten naar informatie. Op die manier wordt het beeld niet vertroebeld en wordt er niet meer informatie gegeven dan op dat moment en voor die afdeling strikt noodzakelijk. Dat werkt gewoon erg prettig.”

De functies voor human resources, financiële en materiele middelen die binnen E·R·Plus zijn geïntegreerd, vormen de basis voor een perfecte interactie tussen alle bedrijfsprocessen.

E·R·Plus integreert met het grootste gemak met de andere toonaangevende softwareproducten binnen de gevelbouwsector. “We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in de manier waarop we integreren en hebben onze samenwerking met partijen als LogiKal, HiCad en ATHENA verder geïntensiveerd. We versterken elkaar, waarbij E·R·Plus als het ware de smeerolie vormt die het totaalplaatje bewaakt, zowel qua logistiek als procesverloop. Ook aan de achterzijde koppelen we met de boekhoudsoftware zoals Exact, Accountview, SAP, enz. We zijn geen boekhoudsysteem, maar wel een financieel systeem voor projectbewaking en projectresultaat. Met AsteQ zorgen we ervoor dat de synergie tussen systemen niet alleen op papier bestaat, maar dat die ook in de praktijk wordt toegepast. En dat blijkt een schot in de roos. We merken dat klanten enkel hun licenties uitbreiden. Dat doe je alleen maar als je tevreden bent met het product.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details