Platform over gevels, glas & daken
Aluminium profielen geven gevel van supermarkt een strakke, trendy uitstraling
De combinatie van lichte gevelstenen met de zwarte horizontale aluminium Deco Wall profielen geeft deze Albert Heijn supermarkt een strakke en trendy uitstraling.

Aluminium profielen geven gevel van supermarkt een strakke, trendy uitstraling

Ook de gevel springt in het oog, want zowel balkondelen als het bovenste gedeelte van de hoge zuil werden bekleed met elegante en onderhoudsvriendelijke horizontale aluminium profielen. Deco Wall, de nieuwe aluminium gevelbekleding van Aliplast, maakt ook van deze gevel een ware eyecatcher.

Ook balkondelen werden bekleed met dezelfde aluminium profielen.

In de nieuwe vestiging van Albert Heijn krijgt het team van eigenaar Jacco Janssen er naar eigen zeggen een kilometer schap bij en kunnen ze beschikken over hoogwaardige technische snufjes, zoals een benevelingssysteem voor de groenteafdeling, zelfscanners, handterminals en mogelijkheid om te scannen met de smartphone of elektronische schapkaartjes, waardoor de prijzen met één druk op de knop onmiddellijk aangepast kunnen worden. “Bij het ontwerp werd echter ook aan de gevel als visitekaartje veel aandacht besteed. Zo werden balkondelen alsook de bovenste 9 meter van de opvallende 15 meter hoge zuil met zwarte horizontale aluminium profielen uit ons nieuwe Deco Wall gamma bekleed,” stelt Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast. “Vooral de toren is een echt huzarenstukje. Die is immers aan alle zijden met de profielen bekleed. Uitvoerder MKK uit Veldhoven ontwikkelde daarvoor een zetwerkstrip in dezelfde kleur. Zo kan men niet in de profielen kijken, maar kan het aluminium wel uitzetten en krimpen zonder dat het opvalt. De combinatie van de lichte gevelstenen met de zwarte horizontale aluminium gevelbekleding geeft deze Albert Heijn supermarkt meteen een strakke en trendy uitstraling.”

Deco Wall, de aluminium gevelbekleding van Aliplast, is gebaseerd op een basisprofiel en horizontale of verticale afwerkingsprofielen in verschillende designs.

Aluminium profielen

De Deco Wall aluminium gevelbekleding is gebaseerd op een basisprofiel en horizontale of verticale afwerkingsprofielen in verschillende designs. Dankzij vier verticale profielvarianten – smal (DW230), breed (DW240), diep (DW231) of open (DW232) – en één horizontaal profiel krijgen architecten en gevelbouwers een ruime creatieve bewegingsvrijheid. “Bij de Albert Heijn in Boxmeer werd gekozen voor het horizontale profiel DW233, met een diepte van 20 mm en een hoogte van 60 mm. Het valt op door een schuine bovenzijde, waardoor er geen water op de profielen blijft liggen,” legt Mulders uit. “Deze profielen zijn leverbaar in alle Aliplast kleuren, ook de nieuwe architecturale roestkleur RUST-TC. Bovendien is het mogelijk om het basisprofiel in één kleur en de afwerkingsprofielen in een ander kleur te laten lakken. Ook deuren en garagepoorten kunnen met Deco Wall bekleed worden en met behulp van een aangepast basisprofiel kan men het systeem zelfs voor ramen laten doorlopen, waardoor rechtstreekse inkijk verhinderd wordt. Zo ontstaat telkens weer een uniform en eigentijds gevelbeeld.”

Het bovenste gedeelte van de 15 meter hoge zuil werd bekleed met zwarte horizontale aluminium profielen.

Eenvoudig te monteren en circulair

Naast de creatieve vrijheid springt vooral de eenvoudige montage in het oog. Dankzij een uitgekiend kliksysteem kunnen de afwerkingsprofielen simpelweg op een basisprofiel, maar ook op hoek-, eind- of overgangsprofielen, bevestigd worden. De profielen garanderen een feilloze hoekafwerking van 90°, maar ook afwijkende hoeken zijn mogelijk. Die worden bij Aliplast in de productie op maat gemaakt. “Deco Wall is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De profielen zijn Cradle-to-Cradle gecertificeerd, wat betekent dat ze geschikt zijn voor de circulaire economie en een positieve impact hebben op mens en milieu. Ze voldoen ook aan verschillende duurzaamheidsmaatregelen,” sluit Marc Mulders af. “Daarnaast zorgt de poederlak met Qualicoat Seaside keurmerk voor een goede beschermlaag en behoud van de kleur, zelfs in extreme omstandigheden. Als fabrikant kunnen we zo op een ruime selectie van kleuren een lakgarantie van 25 jaar geven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details