Platform over gevels, glas & daken
Producten

Aluminium lamellen verlagen koellast van kantoorgebouw Snowball

Snowball-Smappee—DucoSun-Cubic-24
Een schoolvoorbeeld van ‘lead by example’ is Snowball.

Tekst | DUCO

Beeld | DUCO

29 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een schoolvoorbeeld van ‘lead by example’ is Snowball. Deze co-creatiehub rond alles wat met cleantech te maken heeft, huist sinds februari 2020 op een 12.000 vierkante meter grote site in Harelbeke (BE) die een en al groene energie ademt. Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor voor extra comfortbeleving. De aluminium lamellen van DUCO bleken perfect in dit plaatje te kloppen om het kantoor te behoeden voor oververhitting in de zomer.

De architecturale zonwering – DucoSun Cubic – voorkomt oveel mogelijk direct zonlicht op de ramen.

Op de parking staan veertig slimme laadpalen, het dak lijkt wel gemaakt van zonnepanelen en een hoogtechnologische ijsbuffer van 300.000 liter zorgt winter en zomer voor een gelijkmatige, aangename temperatuur. De site is bovendien volledig CO2-neutraal. De onderliggende boodschap? Bedrijven tonen dat duurzame technologie werkt, dat energieneutraal ondernemen kan en co-creëren loont.

DucoSun Cubic zorgt voor een reductie van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder een energieverslindend koelsysteem te moeten inzetten.

Oververhitting voorkomen

Tijdens de wintermaanden zorgen invallende zonnestralen voor een welgekomen hoeveelheid warmte-energie. Maar ook dat heeft zijn schaduwkanten. Om oververhitting tegen te gaan tijdens de warmere zomermaanden, vermijd je het best zoveel mogelijk direct zonlicht op de ramen. In dit geval biedt de architecturale zonwering – DucoSun Cubic – gelukkig soelaas. Resultaat? Een reductie van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder een energieverslindend koelsysteem te moeten inzetten.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details