Platform over gevels, glas & daken
Altijd een stopcontact bij de hand
Het SYS-PowerStation van Festool is een krachtige energieopslag met voldoende energie voor een hele werkdag.

Altijd een stopcontact bij de hand

Nooit meer op zoek naar stroom, en geen vervelend kabeltrekken, overbelaste bouwstroomverdelers of problemen met uitschakelende zekeringen. Maak kennis met het SYS-PowerStation van Festool. Een krachtige energieopslag met voldoende energie voor een hele werkdag. Danny Huijzer, productmanager bij Festool, geeft alle ins en outs van het ‘mobiele’ stopcontact.

Met het SYS-PowerStation heb je altijd een stopcontact bij de hand, zonder een kabelhaspel te hoeven uitrollen.

De stroomvoorziening op een bouwproject laat vaak te wensen over, laat staan dat de aansluitingen zich op de juiste locatie bevinden. “Met name op de steiger is het vaak lastig om aan een stopcontact te komen,” weet Huijzer. “Met ons SYS-PowerStation is dat verleden tijd en heb je altijd een stopcontact bij de hand, zonder een kabelhaspel te hoeven uitrollen. Met permanent 3680 Watt en kortstondig tot 11.000 Watt drijft het alle netgebonden gereedschappen constant aan zonder vermogensverliezen. Een stofzuiger, grote zaag, boorhamer, haakse slijper of zelfs een lasapparaat kan zonder problemen worden gevoed.”

Het handzame formaat en de Systainer-vorm maakt dat het powerstation compatibel is met het complete Festool Systainer-systeem.

Handzaam formaat

Festool heeft het SYS-PowerStation afgelopen voorjaar geïntroduceerd en is volgens Huijzer nu al een doorslaand succes. “Er is grote behoefte aan in markt. Het handzame formaat en de Systainer-vorm maakt dat het powerstation compatibel is met het complete Festool Systainer-systeem. Zo plaats en vergrendel je de unit eenvoudig bovenop een stofzuiger.” Dankzij smart charging wordt het PowerStation altijd met het optimale laadvermogen opgeladen. Dit garandeert een zo kort mogelijk oplaadtijd en zorgt er tegelijkertijd voor dat de accucellen ontzien worden. “In drie uur tijd is het systeem weer helemaal opgeladen en om er weer een werkdag tegenaan te gaan. Dat laatste is uiteraard afhankelijk van de energie die wordt afgenomen. Standaard is één uitgang, maar in combinatie met een SYS-PowerHub kunnen er tot wel vier apparaten worden gevoed.”

Standaard is één uitgang, maar in combinatie met een SYS-PowerHub kunnen er tot wel vier apparaten worden gevoed.

Het SYS-PowerStation maakt apparaten die nog niet op 18 Volt beschikbaar zijn ook ‘mobiel’. Huijzer: “Men is niet meer afhankelijk van een bouwaansluiting of van derden, maar volledig zelfvoorzienend. Het systeem is compatibel met gereedschappen en machines van alle fabrikanten. Het is ideaal voor kleine montage- en reparatiewerkzaamheden waarbij het zoeken naar stroom meestal langer duurt dan de werkzaamheden zelf. En door de hoge stroomkwaliteit is het gebruik van elektronisch gevoelige apparaten ook probleemloos mogelijk.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details