Platform over gevels, glas & daken
Al 40 jaar pionier invouw- en schuifwanden
De Solarlux vouw- en schuifwanden worden toegepast in internationaal toonaangevende projecten.

Al 40 jaar pionier invouw- en schuifwanden

Een idee dat ontstond op een bierviltje in 1983 is vier decennia later dé referentie in de markt. De glazen vouw- en schuifwanden van Solarlux zijn door de jaren heen steeds verder geïnnoveerd. Ze worden toegepast in de meest complexe bouwopgaven, zoals de getrapte hoogbouwappartementen van Valley in Amsterdam of de 120 meter hoge Pasteur Tower in Kopenhagen met een slagregendichtheid van 1.200 Pascal!

De vouwwanden van Solarlux zijn nog altijd ongeëvenaard.

Het feit dat we in de meest complexe bouwopgaven kunnen meekomen, is te danken aan onze totaalaanpak, zegt Jan Jaap Hofstra van Solarlux. “We zijn een systeemhuis dat niet alleen produceert, maar ook levert en monteert. Met een eigen werkvoorbereiding, een R&D- en tekenafdeling. We doen dus alles zelf, van het ontwerp tot aan het leveren van service achteraf. Ook nadat onze schuif- of vouwwanden zijn geplaatst, trekken we onze handen er niet van af. Onze oplossingen functioneren altijd, hoe complex de opgave ook is.”

Vouwwanden

De vouwwanden van Solarlux zijn nog altijd ongeëvenaard. “Bij flexibele geveltoepassingen maken we gebruik van een aanslagprofiel met een aanzicht van slechts 23 mm. Ondanks die slanke profilering, kunnen we een hele hoge wind- en waterdichtheid garanderen, zoals eerder aangetoond bij de Pasteur Tower in Kopenhagen”, stelt Hofstra. “We testen dan ook excessief op geluid en wind- en waterdichtheid, en eventueel op andere eisen die vanuit de markt gevraagd worden. Daar zijn we heel sterk in en scoren we (internationale) opdrachten mee.” Uniek is ook het reinigingsbeslag voor onze vouwwanden. “De zogenaamde ‘Cleaning Pin’ kan eenvoudig worden ver- en ontgrendeld, zodat de buitenzijde van de vleugels ook op hogere verdiepingen van binnenuit bewassen kan worden.”

De Solarlux balkonbeglazing is geïnnoveerd en gaat voortaan als Proline T en Proline Mega door het leven.

Schuifraam

Esthetiek, functionaliteit en kwaliteit vormen al jaren de pijlers waarop het schuifraam cero is gebaseerd. Hofstra: “Ook met cero kunnen we een extreem hoge wind- en waterdichtheid garanderen. In tegenstelling tot een hef-schuifraam dat vergrendelt in de onderrail, maken wij gebruik van een gepatenteerde afdichting in de rail. Daarmee elimineren we dus de heffunctie en dat resulteert in ultradunne profielen en maximale transparantie. Met cero kunnen we forse afmetingen realiseren tot wel 6 meter hoog en 15 m2 glasoppervlakte. De omlijsting blijft slechts 34 mm en daarmee super slank. Mede om deze redenen wordt cero toegepast in internationaal toonaangevende projecten.”

Eyecatcher

Hofstra verklapt alvast dat Solarlux bezig is met een nieuwe cero-ontwikkeling, een nóg slankere uitvoering. “Cero 4 wordt een absoluut huzarenstukje en heeft helemaal geen stijl meer. Er wordt zelfs een aparte productielijn voor opgezet.” De cero 4 is vanaf het vierde kwartaal dit jaar te bestellen, maar de eyecatcher wordt in april al opgenomen in de prijslijsten naast de cero 1, cero 2 en cero 3 die ook gewoon leverbaar blijven. 

Tot slot is ook de balkonbeglazing geïnnoveerd. “De SL25 en SL25 XXL hebben een nieuwe naam en gaan voortaan als Proline T en Proline Mega door het leven. Ze zijn nog slanker (aanzichtbreedte) en qua statica iets gewijzigd om grotere glasdiktes het hoofd te bieden, zodat ze geschikt zijn voor nóg grotere hoogtes.” Kortom, ook in het jubileumjaar zit Solarlux bepaald niet stil.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details