Platform over gevels, glas & daken
AA 100 SSG: Kawneers (semi-)structurele vliesgevel voor een eindeloos ontwerp

AA 100 SSG: Kawneers (semi-)structurele vliesgevel voor een eindeloos ontwerp

Een eindeloos lijkende gevel met nauwelijks zichtbare belijningen. Dat is het resultaat van de (semi-)structurele vliesgevel AA 100 SSG van Kawneer, leverancier van recyclebare aluminium ramen, deuren en gevels. De AA 100 SSG is fraai, veilig en functioneel en komt vooral met Kawneers raamsysteem AA 100/110 CV volledig tot z’n recht. 

Met de AA 100 SSG is het net alsof de gevel uit één ruit bestaat. De vormgeving oogt vlak en transparant en vormt een visueel aantrekkelijke basis voor een structurele of semi-structurele gevel, zowel horizontaal als verticaal. Een maximaal glasgewicht van 500 kilogram en een glasdikte van 50 millimeter maken het systeem zeer geschikt voor triple glas. Ook laat de (semi)structurele vliesgevel zich eenvoudig combineren met Kawneers vliesgevelsystemen AA 110, AA 100 Q en AA 100 Q HI+. Hierdoor wordt de ontwerpvrijheid eindeloos.

Veilig en gebruiksvriendelijk
Naast het fraaie uiterlijk voldoet de AA 100 SSG aan de strengste eisen voor doorvalveiligheid, vertelt Andre Smit, productmanager bij Kawneer. “Ook voldoet het systeem aan inbraakwerendheidsklasse WK2. En heeft het bovendien de mogelijkheid voor een extra mechanische borging van de ruiten.” De AA 100 SSG kan tegen een winddruk van 2.000 Pa en heeft een lucht- en waterdichtheid van respectievelijk 600 Pa (A4) en 750 Pa (RE750). Ook verloopt de glasmontage eenvoudig via een Siltal bevestiging, die algemeen beschikbaar is in de glashandel.

AA 100/110 CV raamsysteem
Voor de structurele vliesgevel AA 100 SSG is een naar buiten openend, verborgen, beweegbaar raam ontwikkeld dat in verschillende uitvoeringen toegepast kan worden, zowel hand- als elektrisch bediend en volledig prefab te produceren. Afhankelijk van het toegepaste beslag kan met dezelfde profielen zowel een parallel uitzetraam als een uitzetzakraam gecreëerd worden.

Esthetisch veelzijdig
Bij het parallelle uitzetraam creëert deze oplossing een architectonisch fraai beeld, er zijn geen schuine maar alleen rechte, parallelle vlakken te zien als het raam open staat. Het element heeft zo hetzelfde uiterlijk als het vaste glas en voldoet net als de AA 100 SSG aan de strengste veiligheidseisen, bijvoorbeeld waar het gaat om de automatisch bewegende delen is een vinger/hand beveiliging beschikbaar met infrarood detectie. Ook is het systeem te combineren met Kawneers standaard vliesgevels. Smit: “Vraagt een project om aanvullende eisen voor onze standaardsystemen, dan gaat onze afdeling Project Solutions daarmee aan de slag. Gericht op een innovatieve toepassing, voor een oplossing op maat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details