Platform over gevels, glas & daken
Voorkom oververhitting zonder impact op de detaillering van de vliesgevel
De Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 zorgen voor een perfecte match tussen vliesgevel en doekzonwering

Voorkom oververhitting zonder impact op de detaillering van de vliesgevel

Visibiliteit is van cruciaal belang voor een bankkantoor dat de nieuwe thuis moest worden van twee met elkaar gefusioneerde Crelan-vestigingen in Roeselare (België). Dankzij de nieuwe, perfect op de gevel geïntegreerde Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson wordt dit extra benadrukt. 

De Reynaers Concept Wall 50 vliesgevelprofielen zorgen samen met de Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 doekzonwering voor een esthetische én energetische totaaloplossing

De opdrachtgever wilde een minimalistisch en functioneel gebouw, dat voldoet aan alle eisen van een modern bank- en verzekeringskantoor. Grote glaspartijen en een open landschapskantoor waren hier dan ook belangrijke voorwaarden voor de architect, die uitging van een langwerpige balk als vormgeving voor deze nieuwbouw. 

Ideaal voor slanke raamprofielen

Voor de Fixscreen Minimal CW50 doekzonwering van Renson werd dit een pilootproject. Deze doekzonwering werd speciaal ontwikkeld voor vliesgevels als deze. De koppelgeleiders zijn daarom net zo breed (50 mm) als de profielen van de vliesgevel. “Dankzij dit nieuwe type doekzonwering konden we toch kiezen voor slanke gordijngevelprofielen,” licht architect Corneel Schepens van architectenbureau Schepens BV toe. “Bovendien zijn zowel de zijgeleiders als de doekkasten van de zonwering volledig weggewerkt in de gevel, wat de detaillering uiteindelijk alleen maar ten goede komt.”

Deze combinatie oplossing van vliesgevel en doekzonwering telt slechts 3 profielen: 1) de Reynaers ConceptWall 50 “Klemlijst 034.0565.XX”, 2) de Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 “Koppelzijgeleider C.50 Reynaers Aluminium” en 3) het Reynaers ConceptWall 50 afdekprofiel

Subtiel geïntegreerde buffer tegen felle zon

De Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson werd naadloos geïntegreerd in de buitengevel. En dus valt die eigenlijk nauwelijks op. Zelfs met de screens neergelaten, vormt alles één mooi geheel, terwijl de zon toch tegengehouden wordt, daar waar dat het meest efficiënt is om oververhitting binnen te voorkomen: nog voor die het glas kan bereiken. Toch was het vooral het negatieve effect van een laagstaande of felle zon (met reflectie op schermen en op de witte bureaus als gevolg) dat de opdrachtgever voor doekzonwering deed kiezen. Dat die geen afbreuk hoeft te doen aan het strakke ontwerp van dit kantoor is daarbij uiteraard mooi meegenomen.

De ultieme match voor Reynaers en Renson

Oververhitting vermijden – zeker bij grote glasoppervlakken van vliesgevels – was de trigger voor Reynaers Aluminium om samen met Renson op zoek te gaan naar de ultieme productcombinatie van vliesgevels en doekzonwering. De twee Belgische ondernemingen bundelen daarvoor de krachten met de Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50. Het resultaat is een doorgedreven geteste, esthetische totaaloplossing die alle partijen in het bouwproces ontzorgt: van architect en installateur tot opdrachtgever. Door de profielen van zowel de gevel als de doekzonwering qua detaillering perfect op elkaar af te stemmen, sluiten ze naadloos aan. De afwerking gebeurt eenvoudigweg met het gewenste afdekprofiel van de Reynaers ConceptWall 50. Deze gezamenlijke ontwikkeling beperkt eveneens het totaal aantal benodigde profielen tot slechts 3 stuks in plaats van 5. Het afdekprofiel en de basis klemlijst van Reynaers Aluminium en de koppelzijgeleider van Renson. Dat maakt deze totaaloplossing snel en gemakkelijk te installeren. Er is niet alleen minder schroefwerk, maar nu alles perfect op elkaar afgestemd is en als combinatie-oplossing getest is, hoeft niemand nog zelf op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

Met zijn minimalistische look sluit de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 naadloos aan bij het design van vliesgevels. Deze oplossing houdt rekening met de thermische uitzetting en is hierdoor oneindig koppelbaar. De koppelzijgeleider van slechts 50 mm (net zo breed als de ConceptWall 50 raamprofielen) garandeert een centrale bevestiging naar de vliesgevel en dus het behoud van de integriteit van de vliesgevel zelf. 

Reynaers Aluminium ConceptWall 50 

Concept Wall 50 is een gevel- en daksysteem dat garant staat voor een onbeperkte designvrijheid en een maximaal doorzicht. Als innovatieve oplossing voldoet het aan alle technische en ontwerpvereisten van een eigentijdse architectuur waarbij grote, zware en dikke glaspanelen tot 700 kg worden gebruikt in combinatie met parallel opengaande ramen, uitzetzakramen of draaikipramen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details