Platform over gevels, glas & daken
Verborgen mechanische bevestigingssysteemvoor perfecte plaatsing van de gevel
Mechanische bevestiging bij Ranpak in Eygelshoven met NV3-systeem én de TU-S bevestiger.

Verborgen mechanische bevestigingssysteemvoor perfecte plaatsing van de gevel

Om een strakke gevel te realiseren waar je trots op kunt zijn, wordt er vaak gekozen voor een blinde bevestiging van gevelpanelen. De conventionele methoden, zoals verlijming of de klassieke mechanische bevestiging, kennen zowel voor- als nadelen. SFS, dé toonaangevende leverancier voor mechanische bevestigingssystemen, ontwikkelde daarom een innovatief systeem, waarin de voordelen van beide methoden worden gecombineerd tot één duurzaam en krachtig geheel.

Eenvoudig, duurzaam en snel

“Met een NVELOPE® achterconstructiesystemen biedt SFS een verborgen mechanische bevestiging van de gevelbeplating aan”, zegt Gijs Gooren van SFS Group the Netherlands. “Je hebt nou eenmaal een goed montagesysteem nodig om gevelbekleding perfect te bevestigen. Het flexibele systeem kan worden toegepast op zowel een houten als aluminium achterconstructie.” Het NV3 systeem is geschikt voor de onzichtbare bevestiging van diverse typen gevelbekleding, zoals vezelcement, HPL, keramiek of dunne steen. “Een ander groot voordeel is dat de constructie geheel demontabel en herbruikbaar is. Dat maakt deze manier van bevestigen dé duurzame keuze”, licht Gijs toe.

Het NV3-systeem mét de TUF-S mechanisch bevestigd bij het Kentalis Compas College in Zaltbommel.

Blindbevestigers

“Voor een perfecte plaatsing van de gevel, werken we bij SFS met TU(x)-blindbevestigers, in combinatie met het NV3 systeem”, vervolgt Gijs. “De TU(x)-bevestigers zijn uniek, omdat in vergelijking tot de gangbare bevestigers, de montagetijd met maar liefst 50% kan worden verkort. De TUF-S is onze verborgen bevestiger om een hanger aan een HPL of vezelcementpaneel te bevestigen, de TU-S is geschikt voor het bevestigen van een gevelpaneel. Het boren van een recht gat volstaat, er zijn geen ondersnijdende boorgaten nodig. De boringen kunnen zowel in de fabriek als direct op de bouwplaats plaatvinden.” De blindbevestigers van SFS zijn uitvoerig getest en internationaal gekeurd, om een optimale veiligheid te kunnen borgen. Gijs legt uit: “Ze draaien niet dol, hebben hoge uittrekwaarden dankzij een tegengestelde schroefdraad en losdraaien door expansie of vibratie is niet mogelijk.”

Ongekend veel mogelijkheden

Inmiddels zijn het NV3 systeem en de TU-blindbevestigers goed toegepast bij diverse projecten en op verschillende ondergronden. Gijs licht enkele projecten toe: “Bij Ranpak, een warehouse met kantoor in Eygelshoven, is 700 m2 Rockpanel Woods blind mechanisch bevestigd met de TU-S, op een NV3 achterconstructie. Bij het Kentalis Compas College in Zaltbommel combineerden we de TUF-S met de NV3 achterconstructie op een betonnen ondergrond. Bij de appartementen in Houten, van Blox21, was er juist sprake van een NV3 achterconstructie, in combinatie met HSB (hout) en onze TUF-S blindbevestigers.” Gijs tot slot: “Zo zie je maar dat er écht ontzettend veel mogelijk is met onze systemen en bevestigers. Niet alleen voor de verborgen, maar ook voor de zichtbare bevestiging van gevelbekleding.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details