Platform over gevels, glas & daken
Veelzijdig en flexibelmodulair steigersysteem
Met de juiste engineering en de flexibiliteit van zowel het materiaal als de steigerbouwers, worden uitdagingen al snel omgezet in constructieve oplossingen.

Veelzijdig en flexibelmodulair steigersysteem

In de binnenstad van Groningen worden in verschillende fases diverse aardbevingbestendige woningen gerealiseerd: het Ebbingekwartier. Onderdeel hiervan is Ebbingehof, een kleinschalig en duurzaam woongebouw voor 50-plussers waarin 40 appartementen en enkele gezamenlijke voorzieningen en ontmoetingsruimtes worden gehuisvest. Tijdens de bouw van deze woningen wordt gebruikgemaakt van het PERI UP Flex modulaire steigersysteem.

PERI UP Flex gevelsteiger toegepast bij de bouw van Ebbingehof, een kleinschalig en duurzaam woongebouw wat onderdeel is van het Ebbingekwartier in Groningen.

Safety first

In opdracht van Trebbe Bouw verzorgt Stalen Steigers van Dorland (SSvD) de montage en demontage van de PERI steigers en betonondersteuning bij de nieuwbouw van het Ebbingekwartier. “Met behulp van het steigersysteem is er een veilige werkplek gecreëerd voor de mensen die aan dit project werken. Uitdaging hierbij was dat er in het hele gebouw slechts één haakse hoek te vinden is. Dat vraagt om flexibiliteit van zowel de constructie als van de steigerbouwers. Ons PERI UP Flex modulaire systeem speelt hier prima op in,” aldus Remko Perre, Commercial Projectmanager BeNeLux. Het systeem is toegepast als werkvloer op hoogte en als ruwbouwbeveiliging. De gevelbeplating wordt gemonteerd vanaf deze vlakke werkvloeren: optimale veiligheid zonder struikelgevaar.

In het hele gebouw is slechts één haakse hoek te vinden.

Robuust en degelijk

De aannemer, steigerbouwer én gebruikers op dit project zijn enthousiast. Perre: “Met name over de degelijkheid van het PERI UP Flex steigersysteem. De stalen roosters liggen door de geïntegreerde vergrendeling (de zogenoemde ‘locking decks’) mooi vast, kunnen niet rammelen of kromtrekken en veroorzaken daarmee ook geen gevaar voor de hardwerkende mensen op de bouw.”

Veelzijdigheid steigersysteem

Ook als het aankomt op veiligheid gedurende andere fases van de bouw biedt dit veelzijdige systeem uitkomst. Perre: “Zo is er bij dit project voor gekozen de kozijnen van boven naar beneden te laten zakken. Hiervoor moet er weliswaar één rooster weggehaald worden, maar ook dan voldoet de steiger nog steeds aan de doorval-eisen. Voor veilige toegang tot de steigers, is er naast de ladderopgangen een aluminium lichtgewicht PERI UP Trappentoren ingezet. En er is bij dit project een uitkijkplatform geïnstalleerd, waarvandaan potentiële kopers of geïnteresseerden veilig de bouw kunnen bekijken.”

Eenvoudig in montage

Het robuuste systeem is behalve veilig en flexibel ook eenvoudig te monteren, wat positief bijdraagt aan de doorlooptijd. Steigerbouwer SSvD werkt graag met de systemen van PERI.  “Met name de vaste maten van dit vernuftige systeem werken prettig en bieden de nodige zekerheid,” is wat we horen. “Uitdagingen worden al snel omgezet in oplossingen omdat PERI een totaaloplossing kan bieden in engineering, constructie en materiaal.” Vanwege de beperkte ruimte op de bouw, moest er bij dit project just-in-time geleverd kunnen worden. “Door de heldere communicatie wordt er efficiënt en kostenbesparend gewerkt. Zo ontstaat een goede samenwerking wat leidt tot een mooi eindresultaat,” zegt Perre tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details