Platform over gevels, glas & daken
Speciaal ontwikkelde zonwering voor integratie op vliesgevel

Speciaal ontwikkelde zonwering voor integratie op vliesgevel

Vanuit die gedachtegang is de SolidScreen CW50 toegevoegd aan het screenassortiment.

“De SolidScreen-lijn van AVZ-Group is de laatste jaren flink uitgebreid,” zegt Eric van den Broek, business development manager bij AVZ-Group. Hij is een echte rot in het vak binnen de zonweringsbranche. Van den Broek heeft wensen en eisen ten aanzien van zonwering al menigmaal zien veranderen en constateert dat de ontwikkelingen voor de zonweringsproducten evenmin stil staan. De eigen R&D-afdeling binnen AVZ-Group kijkt naar de vraag vanuit de markt, denkt mee met de afnemer en is constant bezig met het (door)ontwikkelen en verbeteren van haar producten. Dat moet ook wel, vindt hij, want gebouweigenaars en -gebruikers stellen steeds hogere eisen op het gebied van comfort en vormgeving, waar zonwering aan bijdraagt.

Vliesgevelproject in Zweden.

Zonwering speelt een grote rol

In de huidige architectuur wordt tegenwoordig met steeds grotere glasoppervlakten gewerkt. Daar moet je op inspelen met je zonwering, net als dat je dat doet op het gebied van externe omstandigheden zoals windbelasting en het energielabel van een gebouw. Van den Broek: “Zonwering is wat dat betreft veel te lang een ondergeschoven kindje geweest. Bij de afrekening van de gevel binnen BENG kan zonwering een grote rol spelen. Als je naar de zomerperiode kijkt, geldt: wat niet opwarmt, hoef je niet te koelen, dat scheelt enorm in het energieverbruik. Kijk je naar de koudere maanden, dan heeft een screen in neergelaten toestand een nagenoeg stilstaande luchtmassa die als isolering dient waardoor het gebouw juist weer minder opgewarmd hoeft te worden. Beide situaties leveren een hele positieve bijdrage aan de vermindering van het energieverbruik en dus aan de verduurzaming van het gebouw.”

Uitermate geschikt voor projecttoepassingen

De SolidScreen CW50 is uitermate geschikt voor projecttoepassingen. Het uiterlijk van een vliesgevel is erg belangrijk. Er worden steeds vaker ranke slanke profielen toegepast en daar sluit dit systeem met de smalle geleiders mooi op aan. De middengeleider is in totaal 50mm waardoor deze net zo breed is als de profielen van de vliesgevel waardoor het esthetisch erg fraai is. De speciaal ontwikkelde zijgeleiders van 25mm breed zorgen voor integratie op de vliesgevel. Hierdoor kan er ook in het verticale vlak van het glas een uitzicht met zo min mogelijk obstakels gerealiseerd worden. Ook het koppelbare effect van dit systeem, tot wel drie screens, biedt de nodige voordelen: het aantal aansluitpunten wordt gereduceerd wat kostentechnisch interessant is. Hierdoor is het mogelijk om met één motor een gekoppelde screen te maken tot wel 7,4 meter breed. Doordat de SolidScreen CW50 in alle RAL-kleuren verkrijgbaar is, past het bij nagenoeg elke geveluitstraling.

Esthetisch en functioneel

De SolidScreens bestaan natuurlijk al een hele tijd. “Met onze bewezen screens producten, voorzien van ritstechniek, doen wij mee in de top.” Met de nu verkrijgbare 25mm geleider is AVZ-Group erin geslaagd een esthetische oplossing te ontwikkelen voor vliesgevels zónder concessies te doen aan de hoge kwaliteit, techniek en vele voordelen van de ritsgeleiding. De SolidScreen CW50 is hiermee een slimme, ranke en vooral betaalbare oplossing in de projectenbouw. 

Ideaal montageprofiel

Aangezien de screengeleider door middel van een montageprofiel direct in de neus van de gevel wordt vastgezet, is het systeem snel, eenvoudig en stevig te monteren. “Hoe minder we door de gevel moeten, hoe liever de gevelproducent dat heeft,” weet Van den Broek. Dankzij het montageprofiel kan het systeem spanningsvrij op de deklijst van de vliesgevel gemonteerd worden. Een ander groot voordeel is dat de complete screen vrijwel direct uitgelijnd zit op de gevel, wat montagetijd bespaart. De toegevoegde waarde in de gevelbouw zit in oplossingen zoals het montageprofiel van AVZ-Group. Van den Broek besluit: “Doordat wij de zonwering faciliteren richting de gevelbouwer, kan die de focus op de gevel houden.” Inmiddels zijn er al meerdere succesvolle projecten met SolidScreens toegepast op een vliesgevel. Deze toepassing is onder andere uitermate geschikt voor scholen en kantoren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details