Platform over gevels, glas & daken
Software met de beste connecties digitaliseert raam-, deur- en gevelbouw

Software met de beste connecties digitaliseert raam-, deur- en gevelbouw

Logikal van Orgadata is de toonaangevende software waarmee vakmensen de productie van ramen, deuren en gevels eenvoudig kunnen digitaliseren. Van het idee tot het afgewerkte element, ze worden ondersteund door het programma in alle werkstappen. Een grote toegevoegde waarde: Logikal is niet gebonden aan een specifieke fabrikant en biedt de grootste database voor profielen, beslag en accessoires op de markt: de gegevens van de producten van alle relevante fabrikanten zijn als het ware geïntegreerd in de software. In totaal zijn er meer dan zeven miljoen artikelen van meer dan 700 leveranciers. De gegevensontwikkelaars van Orgadata zorgen voortdurend voor de actualiteit en kwaliteit van de gegevens.

Orgadata presenteert en legt de innovatieve nieuwe tools in Logikal altijd uit op beurzen. Hier Paul Thyssen in gesprek.

Achter deze knowhow zit natuurlijk een uitstekende samenwerking met de fabrikanten van marktrelevante artikelen. En dat is weer te danken aan de allerbeste contacten met de fabrikanten. “Met softwareoplossingen is het net als met mensen: goede connecties helpen”, zegt Paul Thyssen van Orgadata. Logikal biedt open interfaces voor een naadloze verbinding met andere systemen, bijvoorbeeld voor machinebesturing, ERP-oplossingen en CAD-programma’s. Representatief voor de uitstekende samenwerkingsverbanden met andere softwareleveranciers zijn de bedrijven T.A.Project met hun ERP-programma, CAD-Plan en ISD met hun CAD-oplossingen en Arkance Systems Nederland voor Revit.

Update 12

Logikal wordt voortdurend verfijnd met updates en aangepast aan de huidige vereisten. Momenteel heeft versie Logikal 12 de kantoren en werkplaatsen van de raam-, deur- en gevelbouw bereikt. Naast verschillende nieuwe functies blinkt update 12 vooral uit door een nieuw uiterlijk, waardoor Logikal nog intuïtiever en sneller kan worden bediend. “De nieuwe Logikal ziet er compleet anders uit dan alles wat er tot nu toe is geweest. En toch ziet het er zo vertrouwd uit”, legt Paul uit. “Dat komt omdat het nieuwe uiterlijk doet denken aan Microsoft-programma’s die iedereen kent.”

Het nieuwste product van Orgadata is SimplyTag. Het ondersteunt gebruikers onder meer met CE-markering en klantenbinding.

Papierloze productie

Als ideale aanvulling op Logikal heeft Orgadata Logikal MES ontwikkeld, een productiecontrolesysteem dat de productie controleert, digitaliseert en optimaliseert. Met Logikal MES zijn er schermen bij elke machine en bij elk handmatig werkstation in de productiehal. Elke monitor laat precies zien wat er gedaan moet worden op het betreffende station. Orgadata’s productiecontrolesysteem maakt zo de klassieke productiepapieren overbodig. De weg is vrij voor papierloze productie. Tegelijkertijd documenteert Logikal MES het volledige productieproces in digitale vorm. De productiecontrole in de fabriek (WPK) gebeurt dus als vanzelf, bij wijze van spreken met een druk op de knop. Op dezelfde manier worden vereisten voor de CE-markering en andere documentatieverplichtingen eenvoudig afgehandeld.

De gegevensontwikkelaars van Orgadata zorgen voortdurend voor de actualiteit en kwaliteit van de gegevens.

QR-code

De nieuwste hightech uitvinding in Orgadata’s portfolio is SimplyTag, die sommigen in de markt al kennen als Datasafe. De nieuwe naam SimplyTag weerspiegelt de uitgebreide reeks functies; tegelijkertijd is het uiterlijk van de bijbehorende app geoptimaliseerd. Met SimplyTag kunnen alle productiegegevens van Logikal direct worden gekoppeld aan een element, opvraagbaar via een QR-code en een wachtwoord. Dit betekent dat de gegevens altijd direct beschikbaar zijn; moeizaam zoeken is niet nodig. SimplyTag ondersteunt CE-markering en eventueel onderhoud en reparaties achteraf. “Als er bijvoorbeeld een ruit kapot is, hoeft niemand naar de klant toe te rijden om de afmetingen te achterhalen. Alle informatie over de ruit kan via de QR-code worden doorgegeven. Bijvoorbeeld wat voor soort glas het is, hoe breed of hoog de ruit is en al het andere”, zo prijst Paul de nieuwste vinding. “Dit is natuurlijk goed voor de klantenbinding op de lange termijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details