Platform over gevels, glas & daken
​Sandwichpanelen, knip- en zetwerk; alles onder één dak!
iQ Panel levert allerlei uiteenlopende zetwerken in aluminium of staal voor bij de sandwichpanelen.

​Sandwichpanelen, knip- en zetwerk; alles onder één dak!

iQ Panel, specialist in het leveren van hoogwaardige gevelpanelen, is inmiddels al 11 jaar een handelmaatschappij van Panelen Holland. Beide bedrijven zijn al decennialang actief op de Nederlandse en Belgische markt. “Naast het vervaardigen van sandwichpanelen, leveren wij ook allerlei uiteenlopende zetwerken in aluminium of staal voor bij de sandwichpanelen”, zegt Ben Arts, manager bij iQ Panel en iQ Prof. 

Breed scala aan sandwichpanelen

“Paneelbouw is de hoofdactiviteit van ons bedrijf”, zegt Ben. “iQ Panel heeft zich volledig toegelegd op de meest gevraagde sandwichpanelen binnen de markt. Binnen de gevelbranche, maar ook binnen de kunststof-, aluminium- en houten kozijnenbranche”, vervolgt Ben. “Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de levering van sandwichpanelen voor de koel- en diepvriesbouw en leveren we hoogwaardige geïsoleerde sandwichpanelen voor cleanrooms en de voedingsindustrie.” Zo levert iQ Panel VIP-panelen in de meest uitgebreide vorm en kan het panelen met brandklasse A2 of B, geluidswerende panelen en inbraakwerende panelen leveren (allemaal onderbouwd met rapporten). “En niet te vergeten vleugeloverdekkende- en insteek deurpanelen en hoogwaardige PVC-panelen die volledig waterbestendig en antibacterieel zijn”, voegt Ben toe.

Zoals deze opschotten die als hoekverbinding toegepast worden in gevels.

Alles onder één dak

“Daarbij merkten we een toenemende vraag vanuit de markt om bij onze sandwichpanelen ook de meest uiteenlopende knip- en zetwerken in aluminium of staal mee te leveren. Denk daarbij aan hoekprofielen, cassettes en waterslagen met bijbehorende kopschotten. Dat is nagenoeg altijd een kwestie van maatwerk. Doordat iQ Panel en Panelen Holland gespecialiseerde 3D-tekenaars in huis heeft die over veel kennis beschikken, kunnen we ook op dat gebied een antwoord bieden op die vraag. De door onze engineers en tekenaars gemaakte 3D-tekeningen kunnen direct doorgestuurd worden naar onze plaatwerkafdeling.” Ben geeft aan dat klanten voor al het mogelijke plaatwerk bij iQ Panel terecht kunnen. “In ons uitgebreide machinepark wordt wekelijks ruim 3.000 m2 aan staal en aluminium panelen en zetwerk verwerkt. Knippen, CNC-ponsen, zetten, lassen… alles onder één dak. Wel zo prettig voor onze klanten.”

Poedercoaten en anodiseren

Bij iQ Panel kan de klant een paneel samenstellen en voor de binnen- en buitenzijde kiezen uit staal of aluminium. “Daarbij kan het metaal gepoedercoat of geanodiseerd worden”, vervolgt Ben. “Zo zijn onze klanten er van verzekerd dat de kleuren van zowel het sandwichpaneel als het zetwerk niet afwijken omdat ze uit dezelfde batch komen.” Hij vertelt dat de kleur en laagdikte bij het poedercoaten op zich bepaald kan worden door de klant. “Uiteraard conformeren we ons aan de VMRG-richtlijnen. Verder werkt iQ Panel uitsluitend met Qualicoat-gecertificeerde bedrijven om de kwaliteit te kunnen garanderen.” Anodiseren kan zowel blanco als in kleur. iQ Panel hanteert hiervoor aluminium platen met een speciale legering (J57s-UP anodiseerkwaliteit). “En ook hier willen we zeker zijn van de hoogste kwaliteit, dus werken wij uitsluitend met anodiseerbedrijven die Qualanod-gecertificeerd zijn.”

En deze bedhaak die als ophangsysteem voor glaspanelen dient.

“Met de juiste mensen, een enorme dosis aan ervaring én een goed ingericht machinepark, kunnen we – net als bij onze sandwichpanelen- ook snelheid en kwaliteit van het zetwerk op maat waarborgen. Zo denken we altijd mee in creatieve betaalbare oplossingen voor onze klanten”, zegt Ben tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details