Platform over gevels, glas & daken
Sandwichpaneel- en verlijmspecialist biedt klantspecifiek geëmailleerd glaspaneel voor gevel- en interieurbouw
WPI werkt ook veel met Losberger De Boer, die tijdelijke gebouwen voor spraakmakende en complexe projecten wereldwijd realiseert. (Beeld: Losberger de Boer)

Sandwichpaneel- en verlijmspecialist biedt klantspecifiek geëmailleerd glaspaneel voor gevel- en interieurbouw

Weerter Paneel Industrie (WPI) is de one-stop-shop in sandwichpanelen, plaatwerk, deurpanelen en structurele verlijming. “Kenmerkend voor de aanpak van WPI is dat we eigenschappen van producten dusdanig combineren waardoor we altijd tot een passende oplossing komen naar wens van onze klanten en naar wat de eisen vanuit wet- en regelgeving ons voorschrijven”, zegt Willem-Jan Korsten, managing director bij WPI. “Daarin blijven wij innoveren, in zowel product als proces.”

(Beeld: Losberger de Boer)

Geëmailleerd glaspanelen

“Doordat er steeds nieuwe producten op de markt verschijnen die ook nog eens verlijmbaar zijn, kunnen wij onze producten weer verbeteren”, zegt Korsten. “De componenten van onze sandwichpanelen kunnen we namelijk alleen verbinden door ze te lijmen. Harde materialen, zoals glas, zijn makkelijker te verlijmen. Korsten legt uit dat het op maat gesneden hardglas aan één zijde voorzien wordt van een laag gekleurd email, waarna het door middel van hoge temperatuur volledig gehard wordt. “Hierdoor ontstaat een ruit die kras- en vlekvast is, onbrandbaar, bestand tegen extreme temperatuurverschillen en tegen Uv-straling waardoor het niet zal verkleuren. Deze ruit verlijmen wij op vlakke- en op cassette sandwichpanelen in iedere gewenste kleur.” Korsten benadrukt dat WPI hiervoor alleen samenwerkt met professionele partners die de kwaliteit, kleurstabiliteit en duurzaamheid van het hardglas kunnen waarborgen, zoals Steinfort, AGC en Scheuten Glas. De geëmailleerde glaspanelen zijn vervolgens voor diverse doelen toepasbaar.

Saniskill ontwikkelde een walk-in shower-unit voor in citizenM hotels. Het geëmailleerde glas van Steinfort is door WPI bewerkt en verlijmd op de profielen. (Beeld: Saniskill)

Uniek gevelbeeld

Een mooi project waarbij geëmailleerd glas is toegepast in de gevel is het pand van Innocent Drinks. “Hier zijn geëmailleerde ruiten van Steinfort door ons verlijmd op een aluminium profielsysteem van Lomax, zodat deze vervolgens door Van Iersel Geveltechniek op de achterliggende constructie gemonteerd konden worden. Het pand heeft hiermee een luxe en tevens kleurrijke uitstraling gekregen.” WPI heeft tevens de achterliggende sandwichpanelen mogen leveren.

Bij het project Innocent Drinks zijn geëmailleerde glaspanelen op de gevel toegepast. (Beeld: Van Iersel Geveltechniek)

Tijdelijke huisvesting

WPI werkt ook veel met Losberger De Boer. Deze partner in ruimteoplossingen realiseert tijdelijke gebouwen voor spraakmakende en complexe projecten wereldwijd. Denk hierbij aan (sport)evenementen, bedrijfsruimten of noodvoorzieningen. “In feite zijn dit ook gevels die tijdelijk opgebouwd worden”, zegt Korsten. “Wij krijgen de aluminium profielen aangeleverd die door ons bewerkt worden. Zagen, frezen, voorzien van rubbers en het sandwichpaneel uiteraard. De verlijming gebeurt op basis van een polyurethaan reactieve hotmelt. We hebben daarvoor gekozen omdat er dan een kwalitatief zeer hoogwaardige verlijming ontstaat. Bijkomend voordeel is dat het product meteen geschikt is om verder verwerkt of verpakt te worden. Zo kan er snel veel geproduceerd worden: vandaag geproduceerd, einde dag op transport in speciale kratten, gelabeld op kleur en morgen de gevel in.”

(Beeld: Van Iersel Geveltechniek)

Niet alleen exterieur

De geëmailleerde glaspanelen zijn niet alleen geschikt voor toepassingen in het exterieur, maar ook uitermate geschikt voor in het interieur. Korsten noemt het voorbeeld van de walk-in shower-unit die door Saniskill is ontwikkeld, waarin geëmailleerd glas van Steinfort is gebruikt dat door WPI is bewerkt. “Wij verlijmen de profielen tegen het glas aan en vervolgens wordt het als een soort kant-en-klaar bouwpakket naar Amerika verscheept. In dit geval naar diverse hotels van citizenM, waar gemiddeld zo’n 250 kamers per hotel worden voorzien van deze setup.” Snelle levering, eenvoudige montage en het voldoet aan de internationale (brand)veiligheidseisen. Het geheel wordt in de ruimte geschoven, voorzien van vloer en plafonds en binnen no-time is de natte cel in de hotelkamer opgebouwd.

Het moge duidelijk zijn: WPI profileert zich als een bedrijf dat veel meer doet dan alleen sandwichpanelen!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details