Platform over gevels, glas & daken
Prefab dakkapel: win in efficiëntie, tijd én geld
De nieuw ontwikkelde prefab WINDOX-dakkapellen voldoen -net als de eerdergenoemde gevelramen en daklichten- volledig aan de huidige BENG-eisen.

Prefab dakkapel: win in efficiëntie, tijd én geld

Dakkapellen worden vaak meegenomen in de esthetische handtekening van een gebouw. Strak, minimalistisch en eenvoudig qua looks, dat is waar architecten naar op zoek zijn. Maar het realiseren ervan blijkt in de praktijk nogal eens een uitdaging, vooral bij uitvoering op de traditionele manier. Met de nieuw ontwikkelde prefab WINDOX-dakkapellen van ALULOG nv is dat verleden tijd. 

De dakkapellen kunnen af-fabriek worden voorzien van ventilatieroosters, glazen doorvalbeveiliging of zelfs geïntegreerde zonnescreens.

“Bij het plaatsen van een standdaard dakkapel op een traditionele manier, moeten er een waslijst aan onderaannemers samenwerken, waarbij de neuzen ook nog eens allemaal dezelfde kant op moeten staan. Een flinke uitdaging,” weet Jan De Paepe, directeur van URSUS bv. “Vaak is het resultaat na uitvoering dan ook nog eens helemaal niet strak en/of minimalistisch, maar lomp en zwaar. Zeker niet wat de architect voor ogen had, en allesbehalve eenvoudig qua uitvoering. Dat kan beslist anders.”

Window in a box

URSUS bv is specialist in aluminium raam- en gevelbekleding. De Paepe vervolgt: “Mijn broer, Bart De Paepe van ALULOG nv, ontwikkelde eerder een innovatief concept: WINDOX oftewel Window in a box, een maatwerkoplossing voor uitspringende gevelramen. URSUS ondersteunde het ontwerp vanuit onze expertise met aluminiumbekleding en is de exclusieve verdeler van WINDOX voor de Benelux. Ondertussen zijn we een honderdtal succesvol geleverde WINDOX-boxen verder en zette WINDOX de logische volgende stap naar prefab vlakke daklichten. Nadat die ook succesvol op de markt zijn geïntroduceerd, was de prefab dakkapel aan de beurt.”

De maatwerk EPDM-afdichting zit geïntegreerd in de dakkapel, met zijdelingse spuwer, die probleemloos zorgt voor de afvoer van alle regenwater op de dakhelling.

Prefab dakkapel

De nieuw ontwikkelde prefab WINDOX-dakkapellen voldoen -net als de eerdergenoemde gevelramen en daklichten- volledig aan de huidige BENG-eisen. “Daarnaast is er de mogelijkheid om de dakkapellen probleemloos te voorzien van ventilatieroosters, glazen doorvalbeveiliging of zelfs geïntegreerde zonnescreens,” legt De Paepe uit. “En dit zonder afbreuk te doen aan de slanke vormgeving en esthetische uitstraling. De maatwerk EPDM-afdichting zit geïntegreerd in de dakkapel, met zijdelingse spuwer, die probleemloos zorgt voor de afvoer van alle regenwater op de dakhelling. Aanpasbare loodvervangende slabben kunnen naderhand door de dakdekkers aangepast en gevormd worden om optimaal aan te sluiten op onderdak en dakbedekking.” 

Dat WINDOX iets duurder is in aanschaf, verdien je in tijd vele malen meer terug.

Residentie Toronto

Het grootste voordeel van de WINDOX-dakkapellen zit volgens De Paepe in de gigantische tijdwinst. “De plaatsing en glasmontage zelf verloopt uiterst snel en eenvoudig en is feilloos door elke ramen- en deuren- of dakprofessional uit te voeren.” Residentie Toronto in Knokke, waar de WINDOX-dakkapellen recent zijn toegepast, levert het bewijs. Een modern, stijlvol en tot in de puntjes afgewerkt gebouw. “Ik kan beamen dat het plaatsen van een dakkapel normaal gesproken heel wat coördinatie vergt tussen alle disciplines. Een behoorlijke uitdaging die veel tijd en energie kost,” weet Karien Delrue, projectingenieur bij POC Partners, ontwikkelaar van de residentie. “WINDOX daarentegen brengt alles bij elkaar. We hebben niet alleen één aanspreekpunt, maar de snelheid en eenvoud van plaatsing en montage is echt subliem. Dat WINDOX iets duurder is in aanschaf, verdien je in tijd vele malen meer terug. Alle twaalf de dakkapellen zijn binnen één dag geleverd en geplaatst. Ze hoefden alleen nog maar bevestigd en uitgelijnd te worden. Het is meteen waterdicht en voorzien van afwatering en klaar om van binnen afgewerkt te worden. Alleen al in tijdswinst voor het dichtkrijgen van het totale dakvlak is deze operatie geslaagd te noemen,” besluit Delrue. Alle technische documentatie van de WINDOX-dakkapellen kan na een eenvoudige registratie gedownload worden via www.windox.be.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details