Platform over gevels, glas & daken
Parametrisch gevelontwerp: Ontwerpt u nog, of bent u al aan het modelleren?
Constructies bestaande uit standaard of speciale profielen kunnen worden gecombineerd tot complexe samenstellingen en hun geometrie kan individueel worden aangepast

Parametrisch gevelontwerp: Ontwerpt u nog, of bent u al aan het modelleren?

Met APOLLON presenteert CAD-PLAN GmbH een volledig nieuw type parametrische 3D-modelleringssoftware voor de metaalbouw en geveltechniek. Het is een aanvulling op de ATHENA CAD-software voor raam- en gevelontwerp van hetzelfde bedrijf en breidt de ontwerpmogelijkheden in de gevelbouw uit.

​Al vele jaren worden gevelconstructies door talrijke bedrijven wereldwijd gepland met de ATHENA CAD-software van CAD-PLAN. Met ontwerpsoftware op AutoCAD-basis kunnen 2D-aanzichten, ontwikkelingen en doorsneden of 3D-overzichts- en detailplannen effectief en efficiënt worden gegenereerd. Als het gevelproject echter zeer complex is en de gevelelementen zeer gevarieerd zijn, is parametrische software geschikter. Hiermee kan de geometrie van gevelelementen op basis van een basisvorm met behulp van parameters zodanig worden gewijzigd dat zeer complexe ontwerpen ontstaan die met conventionele CAD-tools niet of slechts met veel tijd en moeite kunnen worden ontworpen. 

De nieuwe parametrische 3D-modelleringssoftware APOLLON breidt de ontwerpmogelijkheden in de gevelbouw uit en is een aanvulling op de ATHENA CAD-software

Creatief en efficiënt ontwerpen

APOLLON is een volledig parametrische 3D CAD- en modelleersoftware op basis van Autodesk Inventor, die door CAD-PLAN werd ontwikkeld voor het ontwerpen van complexe constructies in de metaalbouw en de geveltechniek. Hiermee kunnen zowel conventionele gevelelementen als industrieel vervaardigde elementengevels worden ontworpen. APOLLON toont ook zijn volledige potentieel bij de ontwikkeling en constructie van complexe vrije-vorm gevels. Hierbij worden 3D-assemblages gemaakt op basis van 2D-schetsen of 3D-modellen die door de architect of BIM-modelleur worden aangeleverd, aangevuld met door de gebruiker gedefinieerde geometrische afhankelijkheden en koppelingen met aangrenzende componenten. Als de geometrie van een assemblage-element verandert, veranderen ook alle onderdelen die van dit element afhankelijk zijn gemaakt. Gevelelementen kunnen op elk moment op een gerichte en gecontroleerde manier geometrisch worden beïnvloed door eenvoudig de numerieke invoerwaarden te wijzigen, wat meer creativiteit in het gevelontwerp mogelijk maakt. Montage georiënteerd werken zorgt ook voor meer efficiëntie en kosteneffectiviteit bij ontwerp, productie en montage.

Onderdelenlijsten worden automatisch gegenereerd vanuit de 3D-modellen, evenals 2D-aanzichten, doorsneden en details, die automatisch kunnen worden voorzien van aanvullend commentaar, labels en afmetingen

APOLLON stelt nieuwe normen

APOLLON bestrijkt de gehele procesketen van metaal- en gevelbouwbedrijven – van elementmodellering, via het ontwerp van ankers en zetwerk, tot productieplannen, stuklijsten en CNC-productie. Onderdelen- en stukijsten worden door het programma gegenereerd vanuit de 3D-modellen, evenals 2D-aanzichten, doorsneden of details, die kunnen worden voorzien van aanvullend commentaar, labels en afmetingen. De 2D-tekeningen zijn associatief gekoppeld aan de 3D-modellen, zodat alle plannen altijd automatisch worden bijgewerkt als er wijzigingen worden aangebracht. Dit voorkomt fouten die worden veroorzaakt door redundante gegevens en verhoogt de betrouwbaarheid van de engineering. APOLLON is onafhankelijk van fabrikanten en profielsystemen. Het programma bevat daarom geen profielstamgegevens, met uitzondering van een voorbeelddatabase. De profielstamgegevens worden door de gebruiker met behulp van het APOLLON Profile Content Center tijdens de projectuitwerking eenvoudig gegenereerd. Daardoor groeit de profieldatabase successievelijk met de projecten mee en kunnen individuele wijzigingswensen – bijvoorbeeld op grond van bouwkundige of bouwfysische specificaties – snel worden verwerkt. Profielstamgegevens van raam- en gevelfabrikanten zijn in voorbereiding via interfaces met softwarepartners en zullen de ontwerpmogelijkheden van APOLLON in de toekomst nog verder uitbreiden. 

Ondanks de krachtige functies voor complexe projecten is APOLLON zeer gebruiksvriendelijk, vooral voor gebruikers met kennis van Autodesk Inventor. Interfaces met AutoCAD, ATHENA en Revit zorgen voor een soepele gegevensuitwisseling met projectpartners. Met de geïntegreerde IFC-interface stelt APOLLON gebruikers ook in staat actief deel te nemen aan BIM-projecten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details