Platform over gevels, glas & daken
Innovaties in schuifdeur automaten

Innovaties in schuifdeur automaten

Als specialist op het gebied van deur-, raam- en beveiligingstechniek weet GEZE telkens weer te verrassen met unieke innovaties. Dit keer nemen we met Sander Mooren, projectadviseur bij GEZE Benelux, een kijkje in de wereld van schuifdeurautomaten. Elegant en innovatief zijn al jaren belangrijke troefkaarten van de Duitse fabrikant en marktleider en sinds kort kan ook een hoge isolatiewaarde bereikt worden, uniek in de markt.

Schuifdeuren sparen ruimte, zijn elegant en bieden een hoge mate van transparantie. Iets wat architecten doorgaans appreciëren. Het portfolio schuifdeurautomaten bestaat bij GEZE uit drie lijnen: ECdrive, Powerdrive en Slimdrive. “De ECdrive-automaten zijn vrijwel overal toepasbaar, eenvoudig te monteren en functioneren uitermate betrouwbaar,” licht Sander toe. “Het is een degelijke automaat met een hoogte van 12 centimeter. Onze Powerdrive-automaten zijn bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk en kunnen moeiteloos overweg met deuren tot maar liefst 210 kilogram. Tot slot onderscheiden de Slimdrive-automaten zich met een elegant design en een beperkte aandrijfhoogte van slechts 7 centimeter.”

De 7 centimeter lage Slimdrive-automaat is leverbaar in vele varianten. (Beeld: Dirk Wilhelmy voor GEZE)

 

WK2/RC2

Sander zoomt nog wat verder in op de Slimdrive-automaten. “De Slimdrive is echt een mooie jongen,” zegt hij. “Er is geen verdikking of T-stuk nodig op de bovenregel om de automaat te monteren. De slanke automaat kan prima tegen een vliesgevelprofiel van 50 mm worden gemonteerd, waarbij de gevelbelijning niet wordt verstoord. De 7 centimeter lage Slimdrive-automaat is overigens leverbaar in vele varianten. Denk aan een telescoopuitvoering, een rookdichte uitvoering of een uitvoering met hoge weerstandsklasse RC2. Dat laatste wordt steeds meer gevraagd en wordt bereikt door een in de vleugels geïntegreerd espagnolet. Onzichtbaar vanaf de buitenzijde, dus ook esthetisch bijzonder fraai. Deze variant is beschikbaar tot een vleugelgewicht van 120 kilogram.”

Lage U-waarde

GEZE heeft op basis van de ECdrive-automaat een speciale uitvoering ontwikkeld om de U-waarde van de totale gevel te verlagen. Sander: “De U-waarde van glas wordt steeds kleiner en de Rc-waarde steeds hoger door toepassing van extra isolerend of triple glas. Een standaard schuifdeurautomaat scoort op dat vlak niet heel goed en heeft een vrij hoge U-waarde. Onze nieuwe ECdrive T2 daarentegen scoort wel aanzienlijk beter. Deze uitvoering is voorzien van een geïsoleerd profiel en geschikt voor vleugels met triple glas. Het resulteert in een U-waarde van 1,35. Voor de totale gevel is dat bijzonder goed en ver onder het Bouwbesluit dat een waarde van 1,65 voor de deuren voorschrijft. Al worden de schuifdeuren vaak gedoogd, omdat zelfs die 1,65 niet haalbaar is. Met onze ECdrive T2 kan dat nu dus wel.” Volgens Sander wordt het toepassen van schuifdeurautomaten door menig gevelbouwer als een last gezien. “Er zijn immers veel disciplines bij betrokken: de aannemer, gevelbouwer, wij als leverancier, de elektricien, installateur, enz. Wij kunnen de gevelbouwer hierin volledig ontzorgen, nemen het tekenwerk over, doen vooraf een schouwing van alle ophangpunten, aansluitpunten, onderdorpel, enz. zodat de plaatsing probleemloos en keurig volgens planning verloopt. Een extra service naar onze klanten die zeer wordt gewaardeerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details