Platform over gevels, glas & daken
Esthetisch fraaie zonwering voor optimaal binnenklimaat bij innovatief kantoorgebouw van Lightyear

Esthetisch fraaie zonwering voor optimaal binnenklimaat bij innovatief kantoorgebouw van Lightyear

In de achterzijde van het gebouw zit een productiefaciliteit met magazijn en werkplaatsruimtes. Aan de voorzijde zitten de kantoren verdeeld over vier verdiepingen. De kopgevel van het Lightyear kantoor is door Lenco Zonwering BV -dé naam op het gebied van beeldbepalende zonwering- voorzien van Verano® ritzscreens.

ritzscreens® zijn een zeer effectieve vorm van zonwering. Bestand tegen hoge windbelastingen voor een comfortabel binnenklimaat.

“In nauwe samenwerking met Bouwbedrijf Van de Ven, hebben we maar liefst 84 Verano® ritzscreens geleverd en geïnstalleerd bij dit innovatieve kantoorpand,” zegt Tonnie van Hooijdonk, directeur van Lenco®. ”Zonwering is een essentieel onderdeel van het totaalconcept van een gebouw: het draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat en biedt diverse esthetische mogelijkheden.”

Functioneel en esthetisch erg fraai. Lenco® staat bekend vanwege het specialisme in de ontwikkeling van structurele beeldbepalende zonwering.

ritzscreens®

Van Hooijdonk legt uit dat dat ritzscreens® een zeer effectieve vorm van zonwering zijn en een zijdelingse zoninval voorkomen. “Het zonwerende doek is enigszins open van structuur waardoor beperkt zicht naar buiten mogelijk blijft terwijl een zeer hoge zon- en warmtereflectie wordt gehaald. Het zonwerende doek wordt in zijgeleiders geborgd, waardoor ze bestand zijn tegen zeer hoge windbelastingen (windklasse 4 gecertificeerd). Zeker bij een bedrijf als Lightyear, waar de afdeling R&D dagelijks bezig is met diverse ontwikkelingen en daarbij geen hinderlijke reflectie op hun beeldscherm willen hebben. Met deze maatwerk screenoplossing draagt Lenco® bij aan een comfortabel binnenklimaat.” 

De verticale kozijnstijlen lopen door, de horizontale stijlen lopen er tussendoor. De ritzscreens® zijn in de dag gemonteerd tussen de kozijnstalen.

Functioneel en esthetisch

Naast de zo gewenste optimale functionaliteit van de zonwering, besteedt Lenco® ook veel aandacht aan het esthetische aspect. “Alle aluminium onderdelen kunnen worden geanodiseerd of gemoffeld in de gewenste RAL-kleur en het zonwerend doek is leverbaar in een groot aantal eigentijdse kleuren waardoor het afgestemd kan worden op de geveluitstraling. Dankzij de verschillende kastvormen en afmetingen kunnen ritzscreens® harmonieus in de gevelconstructie opgenomen worden.” Van Hooijdonk is trots op de uitstraling van de Lightyear gevel. “De ritzscreens® zijn in de dag gemonteerd tussen de kozijnstalen. Daarbij lopen de verticale stijlen door, erg mooi qua design en hierdoor lijkt het pand nóg hoger. Dat brengt dan wel wat technische uitdagingen met zich mee, maar daar weten wij wel raad mee.” Om absolute kwaliteit te waarborgen, zowel esthetisch als functioneel, monteert Lenco® de screens altijd zelf.

Wij snappen hoe een vliesgevel werkt

Lenco® staat bekend als dé grootste projectpartner van Verano® in Nederland. Dat komt volgens Van Hooijdonk onder andere door de eigen engineerings- en tekenafdeling. “Hiermee zijn wij in staat samen met de aannemer, gevelbouwer en kozijn- of vliesgevelleverancier de technische details af te stemmen. Een relatief simpel product als doekzonwering kan in een complexe toepassing voor uitdagingen zorgen. Dat vraagt om een nauwkeurige samenwerking en heel precies maatwerk waarin de details van de gevel en de screens perfect op elkaar afgestemd moeten worden. En dáár zit onze toegevoegde waarde: goed afstemmen, engineeren en projectbegeleiding.” Van Hooijdonk merkt dat bouwbedrijven daarom zo graag met Lenco® werken. “Zo weet Bouwbedrijf Van de Ven ons goed te vinden en maakt ook menig architect gebruik van onze detaillering.” Van Hooijdonk besluit: “Wij nemen uitdagingen graag compleet aan, waarmee we zowel het bouwbedrijf als de gevel-bouwer ontzorgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details