Platform over gevels, glas & daken
Beeldbepalende zonwering brengt villa in Oisterwijk naar een next level
Het terras biedt een sfeervolle rusthoek dankzij het zonnescherm van Verano®.

Beeldbepalende zonwering brengt villa in Oisterwijk naar een next level

Deze waanzinnige villa in Oisterwijk, naar een ontwerp van Architektenburo Snijders en Van Stekelenburg, is door Lenco® compleet voorzien van beeldbepalende zonwering. Hier zijn Transit® schuifframes, een Verano® zonnescherm, diverse Verano® ritsscreens, lamelwanden uit de Capital® serie en stalen binnendeuren van InteriorDoors® geleverd en gemonteerd. De functionele en esthetische toepassingen dragen bij aan de luxueuze uitstraling van de woning, volgens Tonnie van Hooijdonk, directeur bij Lenco Zonwering B.V.

Zorg voor meer privacy, weer invallend zonlicht en geniet van de beeldbepalende schuifframes uit de Transit® collectie.

“De architect, waar wij vaker mee samenwerken, heeft ook bij dit project expliciet onze zonwering voorgeschreven”, zegt Van Hooijdonk. “Hij kent onze systemen, vertrouwt op onze dienstverlening en weet welk effect hij met onze oplossingen kan bereiken. Zowel functioneel als esthetisch.” Lenco® heeft vier series duurzame zonwering, waarmee werkelijk elk gebouw op het gebied van klimaatbeheersing naar een hoger niveau getild kan worden. 

Aluminium 

Zo bestaat Lenco’s Capital® serie uit lamellen, luifels en lamelwanden vervaardigd uit aluminium. “De bij deze villa toegepaste lamelwanden uit de Capital® serie zijn uitgevoerd in mat zwart en creëren zo een prachtig esthetisch resultaat.” Van Hooijdonk voegt er aan toe dat de maatvoering van de aluminium lamellen dankzij zorgvuldige zonnestudies, gestandaardiseerd is voor een optimale lichtinval. “Bovendien zijn onze aluminium lamellen erg degelijk en onderhoudsarm.” De Capital® collectie van Lenco® is verkrijgbaar in een vaste en beweegbare uitvoering.

Lenco® bracht deze prachtige villa in Oisterwijk naar een next level door de complete voorziening van beeldbepalende zonwering.

Hout

De Semblance® collectie bestaat uit houten lamellen, luifels en lamelwanden die op fraaie esthetische wijze het gezicht van een gevel bepalen. Het systeem is verkrijgbaar met ellips, cubic of trapezium gevormde lamellen en kan uitgevoerd worden in meerdere soorten hout. 

Schuif- en vouwsystemen en gaasproducten

Transit® is een unieke en luxe vorm van zonwering, waarbij op esthetische wijze zelfs de bereikbaarheid van de glaspartijen voor bewassing wordt behouden.

Transit® is een unieke en luxe vorm van zonwering, waarbij op esthetische wijze zelfs rekening is gehouden met de mogelijkheid tot glasbewassing. Verkrijgbaar als schuifsysteem, vouwsysteem of als diverse gaasproducten. Voor de lamellen kan gekozen worden uit hout of (woodlook) aluminium, onder- als bovenschuivend en met de hand of elektrisch bedienbaar. “De schuifframes bij de villa in Oisterwijk vormen een ware eyecatcher”, zegt Van Hooijdonk. “Er is gekozen voor het elegante Western Red Cedar, wat zorgt voor een mooi warm contrast met de strakke gestukadoorde witte gevel. Om de warme kleurtint van de houten lamellen zo lang mogelijk te behouden, zijn deze voorzien van een naturel kleurige beits.” Bij dit project is van de Transit-serie veelal het schuifsysteem toegepast, maar bij bepaalde raampartijen aan de voorzijde is gekozen voor het scharniersysteem, om ook daar glasbewassing eenvoudig mogelijk te maken.

Verschillende typen zonwering

Naast de prachtige collecties biedt Lenco® met de Verano® serie ook verschillende types zonwering zoals ritsscreens, screens, rolluiken, markiezen, buitenjaloezieën en knikarmschermen. Bij het terras van de villa is een zonnescherm toegepast waarmee de bewoners zelf kunnen bepalen hoeveel zonlicht ze zowel binnen als op het terras wensen. Ook zijn op diverse plekken Verano® screens geplaatst. Het zonwerende doek houdt warmte en lichtschitteringen tegen en zorgt voor meer privacy in de woning.”

Uniek gepatenteerd beweegbaar lamellensysteem

Van Hooijdonk geeft aan dat er voor de Capital® en Semblance® series -de lamellenseries in hout en aluminium- een aantal nieuwe patenten zijn ingediend. “Het gaat hier om het unieke gepatenteerde beweegbaar plus systeem, dat grote structurele lamellen combineert met strakke aansluitingen in speciale vormen. De aluminium of houten lamellen lopen schuin mee in de puntgevels en houden zo maximaal zonlicht tegen.” Dit type lamellen is volgens Van Hooijdonk ook perfect toe te passen bij strakke dagkanten met grote schuine minimalistische kozijnen.

“Het minimale aantal stijlen voor de raamvlakken zorgt voor een prachtig aanzicht én uitzicht!” Deze recente ontwikkeling wordt reeds voorgeschreven door verschillende architecten door de unieke ontwerpvrijheid die het nieuwe systeem biedt. “Wij blijven doorontwikkelen omdat we onze klanten telkens wat nieuws willen bieden. Systemen die nog niet verkrijgbaar zijn in de markt, maar waar wél behoefte aan is”, zegt Van Hooijdonk tot slot.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details