Platform over gevels, glas & daken
Vandaag al oplossingen bieden voor de uitdagingen van morgen

Vandaag al oplossingen bieden voor de uitdagingen van morgen

De bewoner van morgen ligt wakker van andere zaken dan de bewoner van gisteren en vandaag. De regelgevingen op onder meer energie-prestaties worden steeds strenger en de bouwheer wordt ook veeleisender. Architecten, promotoren, projectontwikkelaars en opdrachtgevers moeten vandaag al rekening houden met de uitdagingen van morgen. Renson probeert hen daarbij te helpen met innovatie oplossingen voor zonwering, nightcooling, ventilatie en gebouwautomatisatie.

De Invisivent Comfort is het nieuwste zelfregelende ventilatierooster van Renson.

 

Slimme totaaloplossing voorkomt oververhitting

Een aangename binnentemperatuur is cruciaal voor het comfort van mens, plant en dier. Dankzij de combinatie van buitenzonwering en intensieve nachtventilatie (nightcooling) ontwikkelde Renson een slimme totaaloplossing voor passief en duurzaam koelen, die de binnentemperatuur tot 10 graden Celsius kan doen dalen. “Onze dynamische en windbestendige Fixscreen doekzonwering is de meest efficiënte oplossing om te voorkomen dat het binnen snel opwarmt, want buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen nog voor die de kans krijgen om het glas te bereiken,” stelt Paul Renson, CEO van de specialist in ventilatie, zonwering en outdoor living. “Bij intensieve nachtventilatie zorgen grotere stromen frisse buitenlucht ‘s nachts voor de nodige afkoeling van het interieur. Daarvoor integreren we grote raamroosters met muggengaas en inbraakbestendige lamellen.”

Vraaggestuurd ventileren zorgt voor een gezonde binnenlucht

Ook de kwaliteit van de binnenlucht speelt een belangrijke rol. Ventileren op een continue basis is een must om een gezond binnenklimaat te realiseren. “Onze raamverluchtingen, zoals de nieuwe Invisivent Comfort met zelfregelende terugslagklep en akoestische isolatie, zorgen voor de continue, gecontroleerde toevoer van verse buitenlucht in de woning, zonder last van tocht en buitenlawaai,” zegt Paul Renson. “Dit Invisivent ventilatierooster is bovendien zo ontworpen, dat het onzichtbaar in de gevel weggewerkt kan worden en ook als één luchtdicht geheel op het raam geplaatst kan worden.”

Dankzij de recente overname van OpenMotics, specialist in gebouwautomatisatie, beschikt Renson voortaan over een eigen concrete ‘cloud’ oplossing voor de realisatie van intelligente gebouwen.

 

‘Smart Living’ als codewoord voor de nabije toekomst

Renson speelt vandaag ook in op de groeiende trend naar intelligente woningen en gebouwen. Dankzij de overname van OpenMotics, specialist in gebouwautomatisatie, beschikt Renson over een eigen concrete ‘cloud’ oplossing voor de realisatie van intelligente gebouwen. Dit cloud-platform – een soort App store van gebouwen – bundelt alles voor ‘intelligent wonen’, waarbij een gebouw op termijn leert van het gedrag van de bewoners en de diensten en technieken, zoals ventilatie, zonwering, verwarming, verlichting, koeling, …, daarop afstemt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details