Platform over gevels, glas & daken
Oververhitting voorkomen met zonweringslamellen

Oververhitting voorkomen met zonweringslamellen

We kunnen het niet langer onder stoelen of banken steken: de oververhitting van nieuwbouwwoningen is een feit! Door steeds strenger wordende isolatienormen evolueren deze woningen meer en meer naar BENG- of passiefhuizen. Verwarming is in dergelijke projecten niet langer het probleem. Koeling daarentegen wordt wel des te vaker een pijnpunt, zeker omdat BENG eist om zoveel mogelijk actieve koeling te vermijden.

Oorzaak oververhitting

Het Bouwbesluit beschouwt een binnentemperatuur van 25° C als oververhitting. Wanneer die drempel overschreden wordt, zijn ingrepen nodig die de temperatuur doen dalen. Simpelweg de ramen openen is een mogelijkheid. Het Bouwbesluit stelt dat in iedere verblijfsruimte een te openen raam verplicht is. Veel bewoners zetten hun ramen in de praktijk echter niet open. Redenen hiervoor zijn talrijk: lawaaihinder, geurhinder, vrees voor inbraak, tocht, enz. Dit leidt onvermijdelijk tot hoog oplopende temperaturen.

Oververhitting voorkomen

Het zonweringsysteem DucoSun Cubic kan de oplossing bieden om deze vorm van oververhitting tegen te gaan. Efficiënte zonwering zorgt namelijk voor een daling van de koellast tot 63%. De aluminium lamellen, die voor of boven de ramen bevestigd worden, pakken het probleem bij de wortels aan en voorkomen dat de warmte het glas bereikt. Door zijn strakke vormen komen deze lamellen uitermate tot hun recht bij moderne gebouwen. Ze vangen de warmte van de zonnestralen niet alleen efficiënt op, maar creëren dus tevens een architecturale meerwaarde.

Architecturale zonwering

De architecturale zonwering van het type DucoSun Cubic zorgt er op een natuurlijke en energiezuinige manier voor dat zonnestralen de kans niet krijgen om het gebouw op te warmen, en dit zonder verlies van daglicht. De rechthoekige vorm van de lamellen, in horizontale of verticale oriëntatie, geeft het gebouw immers een strak, rechtlijnig effect. Bovendien garandeert de zonwering maximale privacy zonder het uitzicht naar buiten te belemmeren. Zo zie je maar: een comfortabel en tegelijkertijd licht- en luchtrijk binnenklimaat is zeker geen utopie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details