Tagarchief: Verbeek RSW

Indrukwekkende gevelreclame

IMG_9954 kopiëren
Lees het gehele artikel

Het nieuwe kantoor in Lochem werd dan ook in recordtempo gebouwd. Verbeek RSW zorgde voor de ‘finishing touch’, zodat het nieuwe gebouw niet alleen bij daglicht maar ook na zonsondergang als uithangbord voor de organisatie fungeert. Een waar technisch hoogstandje.

Om een en ander mogelijk te maken, heeft Verbeek RSW nogal wat technieken ingezet, variërend van spuiten, frezen, zetten, kanten en beletteren tot hijsen, buigen, lassen, lijmen en assembleren.

Een uitdaging is Verbeek RSW niet vreemd. Eerder werd voor Bosch Beton de gevelreclame verzorgd. Het logo van groot formaat aan de gevel ‘naadloos’ uitlichten, ook nog eens in de juiste blauwe kleur, was volgens andere signbedrijven onmogelijk. Verbeek bewees het tegendeel. Het resultaat is zelfs bekroond met de Sign+ Award in de categorie Outdoor Signage. Ook voor OLBECON gaf de technische expertise van Verbeek de doorslag. “We hadden drie bedrijven aangeschreven voor het realiseren van de gevelreclame aan ons nieuwe pand, Verbeek stak met kop en schouders boven de andere twee uit. Vooral technisch zijn ze zeer sterk,” zegt Johan Oltvoort van OLBECON.

De gevelreclame is uitgevoerd in aluminium doosletters voorzien van LED-verlichting in combinatie met stalen gevelpanelen en Dual Color folie

Esthetische signing

De uitdaging bij het nieuwe kantoor zat hem volgens Oltvoort in de grootte van het logo van 5,70 meter lang en 2,50 meter hoog. “Verbeek Reclame wist het logo in aluminium visueel als één geheel te realiseren in plaats van het op te bouwen met stroken aluminium. Dat laatste geeft een verstorend effect bij het uitlichten in de vorm van verticale strepen. Als technisch bedrijf vinden wij dat natuurlijk prachtig. We hadden ook meteen een goede klik, al vanaf het eerste gesprek.” Jaap Heijting van Verbeek RSW vult aan: “Door onze brede kennis en ervaring met uiteenlopende gevelprojecten hebben we vanuit de aangeleverde basis een esthetische signing ontworpen, in harmonie met de gevel van het nieuwe kantoorgebouw en passend binnen de huisstijl van OLBECON.”

Verbeek Reclame wist het logo in aluminium visueel als één geheel te realiseren in plaats van het op te bouwen met stroken aluminium.

Turnkey opleveren

De gevelreclame is uitgevoerd in aluminium doosletters voorzien van LED-verlichting in combinatie met stalen gevelpanelen en Dual Color folie, vevolgt Heijting. “Er was behoorlijk wat precisie vereist bij de productie en montage in verband met de perfecte inpassing op de gevel. De panelen zijn namelijk vlak tegen de gevel gemonteerd, zodat ze strak binnen het metselwerk blijven. Ook de stroomtoevoer is in het betonnen gevelwerk weggewerkt (lees: ingefreesd). Door gebruik te maken speciale Dual Color-folie, voor dit project custom made in kleur gespoten, is het logo bij daglicht in de huisstijlkleuren zichtbaar en lichten de letters na zonsondergang wit op. Om een en ander mogelijk te maken, hebben we nogal wat technieken ingezet, variërend van spuiten, frezen, zetten, kanten en beletteren tot hijsen, buigen, lassen, lijmen en assembleren. Dat is gelijk ook onze kracht, we beheersen het complete plaatje om gevelreclame volledig turnkey te kunnen opleveren.”

Oltvoort kijkt tevreden terug op de samenwerking met Verbeek Reclame. “Ze hebben onze wensen perfect weten te vertalen in een sterk concept. Het eindresultaat is echt prachtig.”     

‘Gevelreclame zoals het bedoeld is’

bosch_beton_exterieur_resultaat_002
Lees het gehele artikel

De gloednieuwe en state-of-the-art prefab betonfabriek van Bosch Beton in Barneveld is door Verbeek RSW voorzien van de bewegwijzering, entree en gevelreclame. Met name dat laatste bleek nogal een uitdaging waaraan geen enkel ander signbedrijf zijn vingers durfde te branden. Verbeek Reclame wist echter het schier onmogelijke mogelijk te maken. Het resulteerde niet alleen in een tevreden opdrachtgever, maar ook in een nominatie voor de Sign+ Award, een tweejaarlijkse vakprijs voor de sign- en displaybranche.

Bosch Beton vroeg om een uniek en coherent geheel van de bewegwijzering, entree en gevelreclame die op én rondom het pand te zien moeten zijn, ook na zonsondergang. Het pand is namelijk strategisch gelegen, direct aan de A1. De grootte van het bedrijfslogo aan de gevel én de kenmerkende blauwe kleur brachten echter de nodige uitdagingen met zich mee. Dat kan Brechtje van den Beuken, mede-eigenaar van Bosch Beton, als geen ander beamen. “Verbeek Reclame gaf aan te kunnen waarmaken wat volgens andere signbedrijven onmogelijk was. Een logo van dit formaat aan de gevel ‘naadloos’ uit te lichten, ook nog eens in de juiste blauwe kleur.”

Bosch Beton ontvangt eregeld complimenten van voorbijgangers op de gevelreclame.

Enorme attentiewaarde

Het complete ontwerp van de gevelreclame met grote blauwe letters op een zwarte ondergrond omlijst in een wit kader, komt van de hand van Verbeek Reclame. De gevelreclame heeft dan ook een enorme attentiewaarde. “Alleen de hoofdletter B al is 4 bij 3 meter groot,” zegt Van den Beuken. “Aan de snelwegzijde is het logo opgebouwd uit driedimensionale letters (lichtbakken), terwijl aan de spoorzijde vlakke Dibond-letters zijn toegepast die worden aangelicht. Het aanlichten van de 3D-letters bleek niet zo eenvoudig. Verbeek Reclame heeft op geheel eigen wijze ervoor gezorgd dat de kleur blauw ook na zonsondergang de juiste tint bleef behouden. Daar zijn heel wat tests aan vooraf gegaan,” blikt Van den Beuken terug. “Ook bij de hoofdletter B, die is opgebouwd uit meerdere ‘lichtbakken’, zijn absoluut geen naden zichtbaar. Echt een knappe prestatie van Verbeek Reclame, die alles ook nog eens in een heel kort tijdsbestek van een paar weken wist te realiseren. We ontvangen nog geregeld complimenten van voorbijgangers op de gevelreclame en zouden het weer net zo doen.”

De 3D-letters zijn aan de gevel bevestigd met RVS-strips.

Nominatie

Dromen, schetsen, overleggen en illustraties opnieuw aanpassen, Verbeek Reclame zorgde voor ontwerp, ontwikkeling en uitvoering van de bewegwijzering, entree en gevelreclame. “De 3D-letters zijn opgebouwd uit extra verstevigde aluminium cassettes voorzien van een opgespannen fullcolour PVC-doek,” zegt Bertus Verbeek. “Het geheel is aan de gevel bevestigd met RVS-strips. De verlichting bestaat uit een combinatie van U-profiel LED-verlichting en LED-lines.” Om er één geheel van te maken, heeft Verbeek Reclame bedacht om de keerwanden van Bosch Beton te gebruiken voor het welkomstbord en bewegwijzering en daar de kleur blauw in terug te laten komen. “Verbeek Reclame heeft ons echt ontzorgd op dit punt,” zegt Van den Beuken. “We hadden er geen omkijken naar. Echt vakwerk dat is bekroond met een welverdiende nominatie voor de Sign+ Award.”

Al met al een grote klus voor een klein signbedrijf. Alle categoriewinnaars en de overall winnaar van de Sign+ Awardworden op vrijdag 6 november tijdens een hybride evenement bekend gemaakt.