Magazines / Nr 06 2019

Nr 06 2019

Modern Utopia

Eind januari 2020 barst Ahoy Rotterdam weer uit zijn voegen. Op moment dat de grootste kroeg van Nederland zijn deuren sluit – Vrienden van Amstel LIVE – gaat het feestje op GEVEL 2020 vrolijk verder onder het centrale thema Modern Utopia. Toeleveranciers, producenten en bouwers van gevelmaterialen, producten en systemen laten op de vloer hun nieuwste ontwikkelingen zien. En als vanouds ontbreekt het niet aan een hapje en een drankje.

De wereldbeschaving maakt grote veranderingen door. De beurs GEVEL 2020 staat in teken van de stad van de toekomst en de vraag welke rol de gebouwschil hierin gaat spelen, zowel qua esthetiek als techniek. De beurs opent zijn deuren, exact 115 jaar nadat H.G. Wells zijn boek A Modern Utopia presenteerde. “De bouwbranche maakt momenteel grote veranderingen door en het is belangrijk om die stip op de horizon te hebben,” aldus de beursorganisatie. Zowel de invloed van de veranderende maatschappij, als technische vooruitgang bepalen hoe de gebouwschil er in de toekomst uitziet en aan welke functies deze voldoet.

Het thema overkoepelt de onderwerpen die ongetwijfeld aan de orde zullen komen: circulair ontwerpen en bouwen, prefabricage en robotisering, biodiversiteit, biobased bouwen, gebruik van daglicht en zonne-energie, integrale processen en BIM, het gebruik van nieuwe technologie en data bij het ontwerp, bouwen en onderhoud van gevels en daken. In deze editie van Gevelbouw volop aandacht voor het moderne utopia. Sterker nog, een aantal exposanten geeft alvast een exclusief voorproefje van hetgeen ze op de beurs gaan presenteren.

Daarnaast blikken we in deze editie van Gevelbouw ook alvast vooruit op de beurs Polyclose 2020 die medio januari plaatsvindt in Gent. De honderden exposanten uit tientallen landen doen er iedere twee jaar weer alles aan om het evenement tot een volwaardige vakbeurs te maken. Met als eerste editie in 1991, profileert Polyclose zich inmiddels als het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat en biedt een overzicht van alle bewegende elementen aan en in de gevel inclusief poorten en hekken.

Kortom, met twee prachtige vakbeurzen in het vooruitschiet beginnen we het nieuwe jaar in ieder geval goed. Mede namens de medewerkers van Louwers Mediagroep wens ik u fijne feestdagen en een goed en gezond 2020!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: