Magazines / Nr 06 2017

Nr 06 2017

Creëer, renoveer en transformeer

Creëer, renoveer en transformeer, het zijn de hoofdthema’s van Gevel 2018, dé beurs voor gevel- minnend Nederland die eind januari 2018 plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Deze drie pijlers vormen overigens ook al jaren de leidraad in ons mooie vaktijdschrift Gevelbouw dat niet eerder uit zoveel pagina’s bestond als deze editie. Een mooie afsluiting van een succesvol jaar 2017.

Gevel 2018 is natuurlijk ‘the place to be’ voor architecten en bouwkundigen. We kunnen je nu alvast verklappen dat bezoekers worden overspoeld met innovaties, technologieën, materialen, kennis, ideeën, maar waarschijnlijk ook met nieuwe contacten die actief zijn in de bouwsector. In deze editie van Gevelbouw dan ook volop aandacht voor deze beurs. Een grote diversiteit aan partijen licht al- vast een tipje van de sluier op van hetgeen ze gaan presenteren op de beursvloer in Ahoy Rotterdam.

Daarnaast in deze editie ook aandacht voor een aantal bijzondere projecten. Een van de meest unieke bouwwerken die het afgelopen jaar zijn opgeleverd, is ongetwijfeld het veelbesproken nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Brussel. Het is bijna een dorp op zich waarbij het hoofdgebouw – met acht vleugels die in eenheid samen grijpen – de belangrijke eigenschappen van de NAVO symboli- seert. Superlatieven schieten tekort. Alles is immens. Wat te denken van meer dan 100.000 m2 alleen aan gevels? Om nog maar te zwijgen over de verschillende typen gevels en zonwering die specifiek voor dit project zijn ontwikkeld.

Ook uniek is het vernieuwde Musis Sacrum in Arnhem. Sinds de opening in 1847 is het pand di- verse keren verbouwd geweest. Anno 2017 is schoon schip gemaakt, zijn alle uitbreidingen van het monumentale pand zorgvuldig verwijderd en vervangen door een nieuwe en transparante uitbouw. Bijzonder is de gigantische glazen schuifpui die de nieuwe Parkzaal tot een openluchttheater trans- formeert. Ook de akoestische deuren zijn een museumstuk op zich. Meer over de verbouwing op de volgende pagina’s.

Voor nu, wensen wij je namens alle medewerkers van Louwers Uitgeversorganisatie fijne feestdagen toe en een gezond, gelukkig en succesvol 2018. In ieder geval tot ziens op Gevel 2018.

Wij wensen je veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: