Magazines / Nr 04 2017

Nr 04 2017

De gevel: steeds gevarieerder

De gevel fungeert als uithangbord van een gebouw. We zien met name de laatste jaren een steeds gevarieerder aanbod aan materialen die in de gevel kunnen worden toegepast. En daar wordt door architecten dan ook gretig gebruik van gemaakt. Logisch. Maar het is natuurlijk wel van belang dat die (nieuwe) materialen op een juiste wijze worden verwerkt.

Ook deze editie van Gevelbouw onderschrijft het feit dat er volop keuze is in gevelmaterialen. Ver- schillende bedrijven presenteren hun nieuwste producten, maar hameren wel allemaal op het feit dat de verwerking ervan prioriteit nummer één heeft. De kwaliteit van een (gevel)product valt of staat met de verwerking ervan. Dat is ook de reden dat bedrijven steeds meer aandacht besteden aan oplei- ding om de kennis bij verwerkers naar een hoger niveau te brengen.

Zoals vanouds in deze editie ook aandacht voor enkele ‘voorbeeldprojecten’. In het kader van het thema deur-/toegangstechnieken nemen we een kijkje in de Tilburgse Piushaven bij het project Lour- deskade alsmede bij het World Port Center in Rotterdam waar de gevel een fraaie make-over heeft ondergaan en is uitgerust met een indrukwekkende tourniquet van meer dan 5 meter hoog. Bij de Laan van Spartaan in Amsterdam bekijken we weer een ander bouwkundig hoogtepunt: de geluid- werende gevel. Daarnaast maken we een uitstapje naar België: het dienstencentrum Leiespiegel in Deinze; een lokale eyecatcher met een Brits accent.

Tot slot staan we natuurlijk stil bij het afscheid op 14 september van Bert Lieverse als directeur en voorzitter van de VMRG. Op de volgende pagina’s blikken we samen met hem terug op twintig jaar VMRG en de ontwikkeling van de gevel. Bert heeft bovendien een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van Gevelbouw. We willen hem bedanken voor de samenwerking de afgelopen jaren en wensen hem veel succes en een goede gezondheid toe voor de toekomst.

Wij wensen je veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: