Magazines / Nr 02 2020

Nr 02 2020

Positivisme

Konden we in de vorige editie van Gevelbouw nog uitvoerig terugblikken op mooi verlopen evenementen zoals Polyclose en GEVEL 2020, bij het ter perse gaan van nummer 2 staat de samenleving er heel anders voor. Geen beurzen, geen bijeenkomsten, geen bedrijfsbezoeken, geen projectbezoeken, … En toch zien we dat veel bedrijven in onze sector zich razendsnel schikken naar de ‘nieuwe werkelijkheid’ om ook deze crisis weer te doorstaan.

‘Never let a good crisis go to waste’ oftewel ‘laat een goede crisis nooit verloren gaan’, aldus Winston Churchill in aanloop na de vorming van de Verenigde Naties, kort na de Tweede Wereldoorlog. 
Natuurlijk ontstond er eerst en vooral paniek nadat het kabinet de ingrijpende maatregelen aankondigde om het Coronavirus te beteugelen, maar toch blijken we als samenleving heel snel in staat om ons te herpakken. We spreken dagelijks veel bedrijven en het merendeel is nog altijd positief gestemd. Het contact met collega’s verloopt vaak boven verwachting goed dankzij allerlei digitale technieken en ook op de bouwplaats zelf kan er, weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen en beschermingsmiddelen, doorgewerkt worden.

In deze editie van Gevelbouw belichten we weer een aantal aansprekende projecten. Zo hebben we –overigens voor de ‘intelligente lockdown’, zoals premier Rutte het typeert– het unieke nhow Amsterdam RAI Hotel bezocht en zijn we een kijkje gaan nemen bij de Sint Nicolaasschool in Haren. De school mag het predicaat ‘excellente school’ voeren en beschikt over een evenzo excellente huisvesting die aardbevingsbestendig is gebouwd. Duurzaamheid staat daarbij centraal, bereikt door een integraal ontwerpproces vanuit de verschillende disciplines. Ook het nhow kenmerkt zich door een integraal proces. Er werd zelfs een compleet nieuw profielsysteem ontwikkeld om te voldoen aan de wensen, detaillering, slankheid en vorm van het architectonische ontwerp.

Daarnaast ook aandacht voor verschillende nieuwe en bestaande gevelproducten, zoals Skyline van het Spaanse merk Neolith. De preferred supplier voor de Benelux geeft alle ins en outs van dit unieke product en organiseert bovendien op 17 september een symposium in Amsterdam. Details volgen nog. Dit, en nog veel meer in deze editie van Gevelbouw.

We wensen je alvast veel leesplezier en bovenal veel gezondheid toe!

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: