Magazines / Nr 02 2019

Nr 02 2019

Lentekriebels

Bij het ter perse gaan van deze editie van Gevelbouw hebben we alweer een flink aantal zomerse dagen achter de rug. En dan is het pas lente. Dat belooft wat voor de zomer! Wat dat betreft is deze editie – met als thema zonwering – dan ook perfect getimed. Goed om te zien dat ook de zonweringsbranche niet op zijn lauweren rust en voortdurend aan het innoveren is. Daarnaast hebben we een bezoek gebracht aan een aantal interessante projecten, waarin zonwering niet zelden een cruciale rol speelt.

De Pontsteiger is met recht een iconisch project in Amsterdam. De eigentijdse stadspoort is inmiddels bewoond. Bewoners kunnen genieten van het mooiste uitzicht, de beste zonligging en een optimale woonindeling. Waar zij waarschijnlijk geen weet van hebben, is dat het op technisch gebied een prestigeproject van de hoogste orde is. Er werden zeer hoge eisen werden gesteld aan het gevelprofielsysteem en de zonwering ten aanzien van potentiële windbelastingen op de kop van het IJ. Op de VMRG-pagina’s alle ins en outs van dit unieke project. In datzelfde katern besteden we ook uitgebreid aandacht aan het Voorzetgebouw, dat de nieuwe hoofdentree van het vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht markeert.

Vanaf deze editie van Gevelbouw zal ook FAC Belgium – de Federatie Aluminium Constructeurs – zich tweemaandelijks presenteren. FAC is een onmisbare gesprekspartner binnen de aluminiumsector en de bouw door de gezamenlijke kracht van leden en partners. In deze editie blikken we terug op de eerste thema-avond van de FAC van dit jaar. Ir. Otto Kettlitz van ‘Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies’ gaf onder het motto ‘Leren van anderen bespaart een hoop geld’ een toelichting bij de verschillende oorzaken van fouten bij gevelbekleding. Op de FAC-pagina’s komen tevens een aantal referentieprojecten aan bod. Kortom, wederom een interessante toevoeging aan ons mooie vaktijdschrift.

In een opiniestuk ventileert Eric Claeys van Lesos tot slot zijn ongebreidelde mening over de gevelbouwsector. Voor nu wensen wij u alvast veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: