Magazines / Nr 01 2020

Nr 01 2020

Samenwerken, de sleutel tot succes

De bouwsector in het algemeen staat voor een enorme opgave. Enerzijds is er een nijpend tekort aan geschikte woningen, terwijl anderzijds een enorme verduurzamingsslag gemaakt moet worden. Wat ook op GEVEL 2020 duidelijk werd: we hebben elkaar nodig. Architecten, leveranciers en bouwers moeten de handen ineen slaan en zoeken elkaar ook steeds meer op.

De organisatie van GEVEL 2020 blikt terug op een geslaagd evenement. Het vooraf voorspelde aantal bezoekers werd misschien niet gehaald, maar met ruim 5.500 bezoekers is de organisatie toch tevreden. Ook de exposanten die we spraken, vonden het een uiterst geslaagde beurs en waren meer dan tevreden over de veelal ‘kwalitatief hoogwaardige bezoekers’. Daar is het uiteindelijk toch om te doen. In deze editie van Gevelbouw blikken we met een groot aantal exposanten nog eens terug op de beurs. Zie het als een naslagwerk voor wie de beurs gemist heeft of als kans om nog wat extra informatie tot je te nemen.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook weer enkele aansprekende projecten bezocht. Zo nemen we het vernieuwde trainingscomplex van PSV – De Herdgang – eens grondig onder de loep. De campus is gerenoveerd en uitgebreid omdat er behoefte was aan meer capaciteit en faciliteiten. Het gebouw werd door Ernest Faber, trainer van PSV, bestempeld als een mijlpaal in de historie van de Eindhovense voetbalclub en de perfecte omgeving om iedere dag alles uit jezelf te halen. Een mooi compliment voor de betrokken partijen die letterlijk alles uit de kast hebben gehaald om het gebouw de beoogde uitstraling te geven met een optimale synergie tussen binnen en buiten dankzij grote aluminium puien.

Ook het nieuwe TechMed Centre op de Universiteit Twente is een bezoek meer dan waard. De verouderde Technohal van de Universiteit Twente heeft de afgelopen jaren een volledige revisie ondergaan en wordt in de wandelgangen ook wel het aquarium of de glazen kathedraal genoemd. Vriendelijk bedoelde koosnamen voor de enorme transparantie die je ervaart vanuit het interieur. Met dank ook aan de stalen gevelpuien die vrijwel identiek zijn uitgevoerd als het oorspronkelijke niet-geïsoleerde staalprofiel met stopverf. Het gebouw transformeerde van lelijk eendje naar de parel van de campus met een extreem transparant uiterlijk.

Voor zowel De Herdgang als het nieuwe TechMed Centre gold ook het devies ‘samenwerken is de sleutel tot succes’, zo laten de betrokken partijen unaniem optekenen. Dit, en nog veel meer in deze editie van Gevelbouw. We wensen je alvast veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: