Magazines / Nr 01 2019

Nr 01 2019

Totaaloplossingen en energietransitie

Digitalisering, industrialisering en circulair bouwen zijn de kernthema’s op de bouwplaats van de toe- komst, zo werd eens en te meer duidelijk tijdens de BouwBeurs 2019. Het merendeel van de 640 stand- houders had dan ook de focus liggen op het meer en meer kunnen aanbieden van totaaloplossingen om samen de energietransitie te kunnen maken. Een korte terugblik, alsmede een voorproefje van deze eerste editie van Gevelbouw in 2019.

BouwBeurs 2019 werd bezocht door ruim 75.000 bezoekers. De organisatie spreekt wederom van een succes, maar ook de bezoekers zijn ruim tevreden en beoordelen de afgelopen editie in Jaarbeurs Utrecht met een 7,3. Dat de bouw in beweging is blijkt uit het aantal nieuwe bezoekers dat dit jaar de beurs heeft bezocht. Maar liefst 21% van de bezoekers heeft voor het eerst kennisgemaakt met de beurs. Opvallend was ook het animo onder studenten, die zichzelf oriënteren in de bouwwereld en kennis willen maken met potentiële nieuwe werkgevers. Nieuw en oud was gemiddeld ruim 4 uur aanwezig tijdens deze editie. Een indicatie dat de BouwBeurs genoeg interessants te bieden had voor elke bezoeker.

En dat biedt ook deze editie van Gevelbouw. Een paar highlights. Alural heeft zelfs een heuse primeur in petto. De jobcoater investeert momenteel in een uitbreiding van de huidige installatie om voortaan ook gerecycled aluminium kwalitatief te kunnen voorbehandelen en coaten. Uniek in de markt! Het ambiti- euze plan biedt antwoord op zowel het verminderen van de doorlooptijd, op het controleren van de extra kosten én vooral een plan dat de kwaliteit van hoogwaardig afgelakte ramen moet garanderen naar de toekomst. Op de volgende pagina’s meer over deze nieuwe investering.

Evenzo uniek is het nieuwe type beglazing dat AGC Glass Europe presenteert. Fineo is het resultaat van een technologische ontwikkeling tussen AGC en Panasonic. De vacuümbeglazing evenaart de thermi- sche prestaties en geluidsisolatie van drievoudige beglazing, maar is vier keer dunner en weegt een derde minder bij dezelfde afmetingen. De productie in de fabriek in het Belgische Lodelinsart start dit voorjaar. Daar willen we natuurlijk meer van weten. Een gesprek met de heren van AGC verderop in deze editie.

Op de VMRG-pagina’s tot slot zoomen we in op een aantal interessante topics, zoals de NEN Studiedag Brandveiligheid gevels, de Basiscursus Brandwerendheid Gevelbouw van Kennis Centrum Gevelbouw en natuurlijk diverse aansprekende projecten. Hotel Jakarta in Amsterdan is er daar één van, en zeker niet de minste.

We wensen je alvast veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: