Magazines / Nr 01 2018

Nr 01 2018

Spin in het web

De gevel blijft boeien en is dé spil in de verduurzaming van onze gebouwde omgeving, zo kunnen we vaststellen na een bezoek aan dé beurs voor gevelminnend Nederland: Gevel 2018. In deze editie van Gevelbouw blikken we samen met diverse exposanten nog eens uitgebreid terug op de beurs. Tevens aandacht voor enkele prachtige projecten waarbij een cruciale rol is weggelegd voor de gevel.

De organisatie van Gevel 2018 kan weer terugkijken op een geslaagd evenement. De beurs trok bijna 5.500 bezoekers die het evenement voor het eerst met een ruime zeven hebben gewaardeerd. Een pluim voor de organisatie maar vooral voor de exposanten die weer alles uit de kast hebben gehaald om er een mooi en bovenal informatief geheel van te maken. Op de volgende pagina’s kun je de noviteiten van verschillende exposanten op de beurs nog eens rustig terug bekijken.

Naast al het ‘geweld’ van Gevel 2018 in deze editie ook aandacht voor twee referentieprojecten waarin de gebouwschil een cruciale rol vervult. Gemeentehuis Westland in Naaldwijk is zo’n voorbeeld. De staal- constructie vormt in dit geval echt de ruggengraat en draagt niet alleen het dak, maar borgt ook de stijfheid van de gevel. Een vrij unieke situatie. Ook verdient de triple beglazing in dit project een speciale vermelding. In plaats van een referentiewaarde voor de lichttransmissie van 60% heeft de beglazing een effectieve lichttransmissie van 60%. Een dijk van een verschil.

Over Eurojust in Den Haag, waarin het Europees orgaan voor justitiële samenwerking is gehuisvest, is al veel geschreven. De speciale gevel daarentegen bleef tot op heden onderbelicht. Op de VMRG-pagina’s gaan we dieper in op het werkelijk out of the box gevelconcept met eveneens weer speciale aandacht voor de beglazing, grotendeels uitgevoerd als veiligheidsglas in verschillende typen. Kortom, ook deze projecten bewijzen maar weer dat de gevel echt de spin in het web vormt.

Wij wensen je veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: