Magazines / Nr 01 2017

Nr 01 2017

Jubelstemming in de bouw

De Nederlandse economie ontwikkelt zich positief, niet in de laatste plaats gesterkt door de ontwik- kelingen in de bouw. Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de bouwomzet vorig jaar weer elk kwartaal is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Diezelfde dynamiek was eens te meer voelbaar tijdens de BouwBeurs in Jaarbeurs Utrecht.

In het vierde kwartaal van 2016 steeg de bouwomzet met maar liefst 7,3 procent. De positieve trend zit zich daarmee al voor het negende kwartaal op rij vrolijk door. Kijkend naar geheel vorig jaar is de bouwomzet met 6,3 procent toegenomen. Keurige cijfers, zeker ook voor de kleine(re) bedrij- ven die volgens het CBS nog meer profiteren van de economische opleving dan de grote partijen. Dat het goed gaat in de bouw werd ons eens temeer duidelijk op de beursvloer van de BouwBeurs. Om met de woorden van brand manager Martijn Carlier van BouwBeurs te spreken: ‘het bruiste in elk gangpad’.

In deze editie van Gevelbouw blikken we nog eens kort terug op de succesvolle beurs. We hebben een rondgang gemaakt langs een aantal exposanten en ze het hemd van het lijf gevraagd. Verderop in dit blad lees je meer over de trends en innovaties die op de BouwBeurs aan het grote publiek
zijn gepresenteerd. Ook de exposanten zijn zonder uitzondering positief gestemd over de huidige marktsituatie en hebben alle vertrouwen in een mooi en succesvol 2017, zo kunnen we optekenen uit de vele reacties.

Alle seinen voor bouwend Nederland staan dus op groen. Dat is positief. Ook voor ons mooie vak- blad. Dit jaar zullen weer vele mooie projecten de revue passeren en berichten we je, zoals je van ons mag verwachten, over de meest uiteenlopende projecten, diensten en productinnovaties. Wij wensen je alvast veel leesplezier!

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: