Platform over gevels, glas & daken
Terug naar overzicht

Unilin Insulation bv

Direct na-isoleren op bestaand dakbeschot of dakelementen
UNILIN Insulation heeft twee verschillende soorten renovatie elementen ontworpen voor het na isoleren van het dak van buiten af. Belangrijk hierbij is of het bestaande dakbeschot en/of de dakelementen nog in goede staat verkeren. Wanneer dit het geval is kunt u het dak snel en eenvoudig na-isoleren met Reno PIR of Reno PIR Flex elementen van UNILIN. Ook het na isoleren van binnen uit kan een geschikte optie zijn. Hiervoor heeft Unilin de RenoClick ontwikkeld. U kunt hier alle informatie vinden voor het na isoleren van binnenuit.

Reno PIR

Wanneer het bestaande dakbeschot nog geheel in tact is kan het zeer voordelig uitpakken om direct op het bestaande dakbeschot na te isoleren. Een voordeel hiervan is onder andere dat er geen nadere binnenafwerking vereist is omdat deze geheel intact blijft. Tevens ontstaat er minder overlast vanwege het feit dat het dak niet geheel verwijderd wordt. Een relatief eenvoudige snelle ingreep dus, die wel direct de maandelijkse lasten verlaagt op het gebied van energieverbruik.

Reno PIR Flex

Bestaande UNILIN dakelementen bestaan uit een onderplaat (vlasspaanplaat of houtspaanplaat) waarop houten ribben zijn aangebracht. Daartussen is een PU-isolatielaag vrij geschuimd aangebracht. Bij renovatiewerken komt het voor, dat de opdrachtgever ervoor kiest om de bestaande dakelementen te handhaven en daar bovenop een na-isolatie aan te brengen. Indien de bestaande elementen nog goed zijn, is dit een gerechtvaardigde keuze. Eventuele binnenafwerkingen (zoals een plafond of stucwerk) kunnen daardoor behouden blijven. Bovendien zullen bewoners weinig tot geen hinder ondervinden van de werkzaamheden aan het dak. Het dak hoeft niet eerst te worden verwijderd: het dak blijft dicht.De principeopbouw van het renovatie-element is als volgt (van boven naar beneden): tengels, PIR hardschuimisolatie (aan weerszijden gecacheerd) en minerale wolisolatie. De minerale wol dient om de ruimtes tussen de bestaande dakplaat en het nieuwe element op te vullen, zodat er geen luchtcirculatie onder het renovatie-element kan plaatsvinden. Hierdoor kunnen de Rc-waarden van het bestaande dakelement en dat van het renovatie-element bij elkaar worden opgeteld.

Het na-isoleren van bestaande dakelementen is altijd een optie, omdat de Rc-waarde van deze bestaande elementen in de meeste gevallen niet meer voldoen aan de eisen van het huidige Bouwbesluit. Na-isolatie zal bovendien een energiebesparing opleveren wat het wooncomfort vergroot en de maandelijkse kosten doet verlagen.

Snelle en eenvoudige montage
Beide renovatie elementen zijn eenvoudig en snel te monteren op het bestaande dakbeschot of oude dakelementen. Door de schuine langszijden is het eenvoudig het tweede element tegen het reeds bevestigde element te schuiven. Doordat er een tengel over beide verbindingen komt te liggen kunnen beide elementen geen kant meer op, hiermee ontstaat de stijfheid van de elementen. Dit zorgt ervoor dat de elementen gewoon beloopbaar zijn. Daarnaast worden de elementen met RPW schroeven gemonteerd. Dit houdt kort gezegd in dat alleen het bovenste gedeelte namelijk de tengel en het onderste gedeelte zoals de gording verankert wordt.De PIR islolatie zal hierdoor niet samentrekken wat een ongelijkmatig dakbeschot voorkomt. In de verwerkingsvoorschiften van de Reno PIR en Reno PIR Flex elementen is meer terug te vinden over montage.

Download hier de Reno PIR of Reno PIR Flex brochure. Zit de ideale renovatieoplossing er voor uw situatie niet tussen dan hebben wij nog zes andere oplossingen om uw dak te renoveren. Heeft u meer inhoudelijke vragen over na-isoleren of andere ondewerpen, neem dan contact met ons op.

algemene informatie

Services Isolatie Adres Beneluxstraat 1
5061 KD Oisterwijk
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)13 5231313 E-mailadres info.nl@unilin.com Website unilininsulation.com/nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details